Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Artyčoky v pánvi po římsku

Římské jaro by bez téhle pochoutky snad vůbec nemohlo nastat!
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Dušení: 15 minut
P
Zelenina Italská

Ingredience

    • 4–8 artyčoků, podle velikosti
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 8 stroužků česneku, nakrájených
    • 200 ml bílého vína
    • 200 ml zeleninového vývaru
    • hrst čerstvé hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1. Artyčoky zbavte špičky i většiny vnějších lístků a vydlabejte je. Kousky stopky oloupejte, nejlépe škrabkou na brambory. V pánvi rozehřejte olivový olej a artyčoky na něm zprudka osmahněte řezem dolů. Trochu je při smažení zploštěte, aby se částečně rozevřely.

2.
 Přisypte kousky česneku a rovněž osmahněte. Podlijte vínem i vývarem a pod pokličkou poduste asi čtvrt hodiny, aby artyčoky zkřehly. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář