Toužíte po lehké, chutné a rychlé večeři? Stačí k tomu kousek masa a hromádka zeleniny. Vystačíte si se šesti surovinami.
Suroviny
olivový olej
1
PL
4
ks
vepřová kotleta každá cca170g, osolená, opepřená
mandarinky
4
ks
2 na dílky, 2 vymačkané, lze nahradit obdobně zpracovanou polovinou pomela
cibule
1
ks
malá červená, na tenká kolečka
čekanka
200
g
rozdělená na lístky
brusinky
25
g
sušené
Postup
1
Na velké pánvi rozpalte olej a po každé straně na něm čtyři až pět minut opékejte kotlety, aby pěkně zhnědly a byly uvnitř důkladně propečené.
2
Mezitím smíchejte dílky mandarinek, lístky čekanky, červenou cibuli a sušené brusinky. Před podáváním salát zakápněte šťávou z mandarinek a promíchejte. Salát podávejte s vepřovým přelitým šťávou z pánve. Chcete-li, přidejte vařené brambory pokapané trochou olivového oleje.
Tip
Vepřové kotlety během opékání snadno vyschnou. Pokud se vám zdá, že jsou příliš suché, zakápněte je v průběhu opékání trochou mandarinkové šťávy, aby zůstaly vláčné.