Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na paprikové pastě s bulgurem

Vychutnejte si lahodný kontrast pálivého a sladkého!
Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Kuře Africká

Ingredience

    • 1 lžíce paprikové pasty harissa
    • 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 cibule, nakrájená na plátky
    • 2 lžíce piniových jadérek
    • hrst sušených meruněk, namočených v teplé vodě a slitých
    • 300 g bulguru
    • 600 ml horkého drůbežího vývaru
    • hrst lístků koriandru, nasekaných
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Kuře potřete harissou a osmahněte ho na oleji dozlatova. Vyjměte.

2. V pánvi opečte doměkka cibuli. Přidejte piniová jadérka, opražte je a vsypte meruňky, bulgur a vše zalijte vývarem. Osolte, opepřete a pod poklicí vařte asi deset minut, aby se vývar téměř vsákl.

3. Do pánve vraťte kuře a povařte ještě pět minut, až se vývar zcela vsákne. Nakypřete a posypte koriandrem.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář