Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čtvrtky kuřete v javorovém sirupu

Přijdou vám kuřecí prsa moc suchá? Upečte si stehna nebo spodní čtvrtky. Šťavnatost zaručena!
Vydání: 2007/11
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 1 hodina
P
Kuře Britská

Ingredience

    • 750 g malých nových brambor, rozpůlených
    • 2 malé červené cibule, nakrájené na čtvrtky
    • 1 palice česneku, rozdělená na stroužky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce javorového sirupu
    • 1 vrchovatá lžíce kremžské hořčice
    • 1 velká červená paprika, zbavená semínek a pokrájená na kousky
    • 2 velké cukety, podélně rozpůlené a pokrájené na silné plátky
    • několik snítek čerstvého tymiánu
    • 4 kuřecí čtvrtky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Brambory, cibuli a česnek kromě dvou stroužků promíchejte v pekáči s polovinou oleje, osolte a opepřete. Pečte čtvrt hodiny.

2. Mezitím rozdrťte zbylý česnek a promíchejte ho s javorovým sirupem, hořčicí, zbylým olejem, solí a pepřem.

3. Papriku, cukety a tymián vmíchejte do brambor, navrch položte kuřecí čtvrtky a důkladně je potřete ochuceným sirupem. Pečte 45 minut až hodinu, dokud nebude kuře propečené, zlatavé a zelenina křehká. Podávejte s lístky rokety nebo se zelenými fazolkami.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář