Servíruje se studené, proto si ho rozhodně připravte v předstihu. Maso ovšem porcujte až v den D.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C).
Kuřecí prsíčka položte do mělčího pekáčku. Smíchejte med, pomerančovou kůru a šťávu, olej, sójovou omáčku, sůl i pepř a přelijte přes maso. Dobře ho ve směsi obalte.
Pečte 40–45 minut, v polovině pečení maso obraťte a občas přelévejte vypečenou šťávou. Mělo by být pěkně zlatavé, lesklé a šťáva ke konci téměř vypečená. Pokud se prsíčka pečou rychle a šťáva se vypéká, dolijte ji trochou horké vody.
Maso nechte vychladnout a zabalte do alobalu. V chladu ho tak můžete uchovat do druhého dne.
Servírovací talíř pokryjte listy salátu a na ně naaranžujte maso nakrájené na tenčí plátky. Pokud jste kuře chladili, naporcujte ho klidně hned po vyjmutí z ledničky, ale před podáváním ho nechte chvíli v pokojové teplotě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli kuře: 30 rychlých letních receptů(30 receptů)
Komentáře