Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčata plněná sýrem cottage, olivami a parmazánem

Poslouží jako překvapivě jednoduché a efektní malé pohoštění nebo jako nápaditý předkrm. A rychlost přípravy? Přímo blesková.

Vydání: 2004/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P

Ingredience

    • 8 rajčata
    • 300  g sýra cottage
    • 4 lžičky sekaných bylinek (tymián,  pažitka)
    • 4 lžíce černých oliv, nakrájených  na kolečka
    • 4 lžíce strouhaného parmazánu
    • 2 stroužky česneku, utřené  (nemusí být)
    • 2 lžíce jemně nasekaných ořechů (nemusí být)
    • sůl a pepř, nejlépe bílý

Příprava jídla

1. Vršky rajčat seřízněte a vnitřky vydlabejte. Dužinu dejte do misky a přidejte k ní sýr cottage, bylinky, olivy a parmazán. Dochuťte bílým pepřem a opatrně osolte. Můžete přidat ořechy nebo – pokud chcete, aby náplň byla pikantnější – česnek.

2. Směsí naplňte rajčata a seříznuté vršky použijte jako ozdobnou ,pokličku‘. (Stejnou směsí můžete naplnit také papriky.)
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablíčka z ráje

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/04, str.84

Přidat komentář