Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Limoncello

Osvěžující italský citronový likér prý vznikl jako další způsob, jak zpracovat obrovskou úrodu nádherných sicilských citronů

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 0,5 litru
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Příprava 0:15
Italská

Ingredience

    • 0,5 l kvalitní jemné vodky
    • 60 ml šťávy z chemicky neošetřených citronů plus kůra
    • 40 g moučkového cukru

Příprava jídla

Ještě než začnete vymačkávat šťávu z citronů, skrojte kůru – například jako ozdobnou spirálku nebo jemné proužky, to záleží jenom na vás. Šťávu potom smíchejte s moučkovým cukru, nechte rozpustit, přelijte přes jemné sítko (odstraní se tak drobné kousky dužiny) a přidejte k vodce. Do pečlivě vymytých a horkou vodou vypařených lahví vložte kousky kůry a vlijte limoncello. Nechte uležet.

Něco navíc:
Domácí likér se podává dobře vychlazený v malých kalíšcích; poslouží vám také jako základ míchaných drinků a dodá švih krémovým náplním nebo tvarohovým koláčům.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jedlé dárky: likéry

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.53

Přidat komentář