Z těsta vyválejte dvě zhruba obdélníkové placky. Česnek rozdrťte, promíchejte s olejem, směsí potřete pizzu a mírně osolte. Posypte strouhaným parmazánem a ozdobte šalvějovými lístky. Pečte dozlatova, asi deset minut.
Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Recept na pizzu není jen jeden, existuje v mnoha variantách. A teď nemyslíme jen suroviny navrchu, ale i těsta. Ovšem neapolskou pizzu si s žádnou jinou na světě nespletete. Charakteristická je nejen velkými nadýchanými okraji. Jak si ji...
Passata nebo rajčatové pyré, která jsou v obchodech běžně k dostání, za nás vyřeší velký díl práce na rajčatové omáčce. Pořád však jde o polotovar, se kterým je potřeba dál pracovat. Dokonalá omáčka z rajčat má totiž nasládlou chuť, kterou...
Zbyly vám doma uvařené brambory a těstoviny a hledáte způsob, jak je ještě využít? Připravte si grenadýrmarš, prosté jídlo našich babiček, kterým nepohrdne žádný strávník. Tento jednoduchý a levný pokrm, původně připravovaný pro vojáky,...
Už víte, co všechno do sekané patří. Teď přichází otázka, jak ji správně upéct. Kolik času si na českou klasiku vymezit, když ji chcete připravit k nedělními obědu? Doba, která je zapotřebí, aby sekaná strávila v troubě, se odvíjí od její...
Dýňová polévka si rychle získala česká polévková srdce. Dýně je skvelou surovinou, ze které nasytíte i širokou rodinu. Můžete ji pokaždé připravit trochu jinak a vždycky bude lahodná. Zkusili jste už přidat mrkev, jablko či muškátový oříšek...
Nejlepší palačinky jsou tenké tak, že stačí dovnitř jen trošku náplně. Velká část palačinkového kouzla spočívá právě v jejich subtilnosti a jemnosti. Tu může doprovázet lehká vrstva džemu, cukru nebo rozmačkaného ovoce. Jak docílit, že...