Základní pizza Margherita

Základní pizza Margherita

Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 271 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 28 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť na dobrou pizzu – upečte si ji sami!

Suroviny

základní těsto 1 ks
dávka
bazalka 1 svazek
čerstvá
400 g
mozzarela
olivový olej 2 PL
sůl mořská

Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty, navrch dejte zvolený rajčatový základ (pokud jste si vybrali některý ze tří expresních, osolte ho), poklaďte lístky bazalky a tenkými plátky okapané mozzarelly. Pokapejte olejem a v troubě předehřáté na 250 °C pečte deset až dvanáct minut, až okraje zezlátnou.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit