Máte chuť na nejlepší pizzu – upečte si ji sami! A tady je recept. Základní pizza Margherita je italská klasika v národních barvách. I prostá kombinace – těsto, protlak, sýr a bazalka představuje naprosto luxusní pokrm, který si rádi vychutnáte jak sami, tak i s přáteli.
Suroviny
základní těsto
1
ks
dávka
rajčatová směs
Rajčatový základ viz Související recepty
mozzarella
400
g
olivový olej
2
PL
sůl mořská
bazalka
1
svazek
čerstvá
Postup
1
Troubu předehřejte na 250 °C.
2
Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty, navrch dejte rajčatový základ (pokud jste si vybrali některý ze tří expresních, osolte ho) a poklaďte tenkými plátky okapané mozzarelly.
3
Pokapejte olejem a pečte 10–12 minut, až okraje zezlátnou. Před podáváním poklaďte lístky bazalky.