Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní pizza Margherita
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 24
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1215 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 8 g
Tuky 100 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť na nejlepší pizzu – upečte si ji sami! A tady je recept. Základní pizza Margherita je italská klasika v národních barvách. I prostá kombinace – těsto, protlak, sýr a bazalka představuje naprosto luxusní pokrm, který si rádi vychutnáte jak sami, tak i s přáteli. 

Související recepty

Suroviny

základní těsto 1 ks
dávka
rajčatová směs
Rajčatový základ viz Související recepty
olivový olej 2 PL
sůl mořská
bazalka 1 svazek
čerstvá

Postup

1

Troubu předehřejte na 250 °C.

2

Z těsta podle základního receptu vyválejte čtyři kruhové pláty, navrch dejte rajčatový základ (pokud jste si vybrali některý ze tří expresních, osolte ho) a poklaďte tenkými plátky okapané mozzarelly. 

3

Pokapejte olejem a pečte 10–12 minut, až okraje zezlátnou. Před podáváním poklaďte lístky bazalky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín