Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špízy dýně & tofu

Kdo říká, že grilování je jen pro milovníky masa? Máme pro vás recept na pikantní špízy pro vegetariány!
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 600 g dýně (muškátové, hokkaido)
    • 500 g pevného tofu
    • 1 červenou papriku (200 g)
    • 2 lžíce arašídového oleje
    • šťáva z prolisovaného  čerstvého zázvoru (3 cm)
    • 2 lžíce opražených sezamových semen
    • sůl
    • 85 ml japonské sójové omáčky
    • 1 červená chilli paprička

Příprava jídla

Na 8 špízů napíchejte: 600 g dýně (muškátové, hokkaido), oloupané, nakrájené na kostky a povařené v páře, kostky z 500 g pevného tofu a 1 červenou papriku (200 g). Na talíři zakapejte 2 lžícemi arašídového oleje smíchanými se šťávou z prolisovaného  čerstvého zázvoru (3 cm). Otočte špízy, aby se obalily. Opékejte je 4–5 minut; průběžně otáčejte. Posypte 2 lžícemi opražených sezamových semen a osolte. Podávejte s 85 ml japonské sójové omáčky s kolečky z 1 červené chilli papričky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ochutnejte v sezoně: dýně

Ochutnejte v sezoně: dýně

Kokosové kari s tofu

24 úžasných dýňových receptů

Přidat komentář