Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí salát

Šťavnatý salát s masem je ideální jako lehký oběd či večeře i coby pohoštění na party.
Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 3-5
Doba přípravy: Do 30 minut
Dokončení: 10 minut
P
Salát Ostatní

Ingredience

    • 3 kuřecí prsa
    • olivový olej na opékání
    • sůl
    • 3 větší kyselejší jablka
    • 3 kelímky bílého jogurtu
    • 2–3 lžičky kari nebo podle chuti
    • pár kapek citronové šťávy
    • 1 vanička rukoly

Příprava jídla

Kuřecí prsa nakrájejte na tenčí menší nudličky a zprudka osmahněte na 1–2 lžících olivového oleje. Až se maso zatáhne, osolte ho a ještě chvíli opékejte. Potom je vsypte na talíř vyložený papírovým ubrouskem a nechte trochu vychladnout. Ubrousek mezitím odsaje přebytečný tuk.

Jablka důkladně omyjte a i se slupkou nakrájejte na středně velké kousky. Pak je dejte do větší mísy, přidejte maso (nemusí být úplně vychladlé), jogurt, kari, citronovou šťávu a všechno promíchejte. Smíchejte s rukolou.

NĚCO NAVÍC: Zbylým salátem můžete naplnit chleby pita.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář