Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s nádivkou z pancetty

Zkuste kuře zkombinovat s pikantně nasládlou, neuzenou chutí slaniny pancetta a budete se cítit jako na výletě do Itálie.
Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40 minut
P
Kuře Italská

Ingredience

    • 1kg kuře
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 30 g strouhanky z čerstvého pečiva
    • 1 lžíce čerstvých estragonových lístků, nasekaných (lze nahradit 1 lžičkou sušených)
    • ½ červené cibule, nakrájené najemno
    • 8 plátků pancetty, nakrájených najemno
    • 50 g másla, rozpuštěného
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • dílky citronu k podávání

Příprava jídla

Rozpalte troubu na 200 ºC. Z kuřete vyřízněte páteř a maso rozevřete a stlačte dlaní naplocho, aby vytvořilo takzvaného motýlka. Kuře z obou stran osolte a opepřete. V míse promíchejte strouhanku, estragonové lístky, cibuli, pancettu a máslo, podle chuti osolte a opepřete. Na kuřeti jemně uvolněte kůži od masa, hlavně na prsou, a pokud možno i na stehnech. Vzniklé dutiny naplňte strouhankovou nádivkou. Dejte kuře do pečicí nádoby kůží nahoru, pokapejte olivovým olejem a pečte dozlatova pětatřicet až čtyřicet minut. Podávejte s dílky citronu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s nádivkou s játry a s medvědím česnekem

Kuřecí prsa plněná sýrem s modrou plísní

28x pečené kuře

Komentáře

Obrazek uzivatele
vyborne a jednoduche. skvela nadivka!

Přidat komentář