Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kopřivová nádivka

Aby byla velikonoční ,hlavička‘ vláčná a zároveň křupavá, použili jsme verzi se sněhem z bílků a posypali ji mandlemi.

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Česká

Ingredience

    • 10 den starých rohlíků či 8 žemlí, případně veku nebo bagetu
    • 6 vajec
    • 400 g vařeného uzeného masa
    • 50 g rozpuštěného másla + ještě trochu na vymazání formy
    • sůl na dochucení
    • špetku muškátového oříšku
    • 2 hrsti sekaných kopřiv
    • hrst loupaných mandlí

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky. Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky, kopřivami, solí a muškátovým oříškem.

2. Uzené, i když je už tepelně upravené, deset minut povařte (potřebujete získat vývar) a nakrájejte na kostičky. Přidejte k ostatním surovinám a kostičky pečiva ještě zvlhčete vývarem. V jiné míse ušlehejte bílky do tuha (když nadzdvihnete metlu, špičky sněhu se neohýbají) a sníh lehce vmíchejte do směsi.

3. Formu důkladně vymazejte máslem a navršte do ní nádivku. Uhlaďte povrch a posypte ho mandlemi, nakrájenými na nudličky. Pečte tak půl hodiny, dokud nebude nádivka pevná a zlatavá.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční oběd s kuřetem

Velikonoční oběd s kuřetem

Kuře s nádivkou s játry a s medvědím česnekem

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.30
Obrazek uzivatele
Nejlepší nádivka, co jsem kdy jedla :-) Doporučuji vyzkoušet!

Přidat komentář