Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňákové burgery s kukuřicí

Večeře, kterou budete mí hotovou během pár minut.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 10 minut
PT5M
Příprava 0:05
Sendvič Americká

Ingredience

    • 85 g bílého chleba (toustového, bagety, ciabatty, veky), natrhaného na kousky
    • 200g konzerva sterilované kukuřice, slitá
    • 2 cca 200g konzervy tuňáka ve vlastní šťávě, důkladně slité
    • 25 g strouhaného čedaru
    • 3 jarní cibulky, najemno nasekané
    • 1 vejce, prošlehané
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • sůl a pepř


    K podávání

     

     

    • celozrnné žemle
    • salátové listy + rajčatová salsa

     

     

Příprava jídla

Do mixéru či chopperu vložte chléb a zpracujte na čerstvou strouhanku; přesypte ji do mísy. Do mixéru dejte polovinu kukuřice a najemno nasekejte. Nasekanou i nenasekanou kukuřici přisypte do mísy, přidejte tuňáka, sýr, jarní cibulky a trochu soli a pepře. Důkladně promíchejte. Po troškách přidejte vejce (možná nebude potřeba celé), aby vznikla lepivá hmota, z níž půjdou vytvarovat čtyři stejné karbanátky.

Olej zahřejte v nepřilnavé pánvi a opečte na něm burgery, 5 minut z každé strany, dozlatova a aby byly uprostřed prohřáté. Opečené karbanátky vložte do rozkrojených žemlí vyložených listy salátu a na ně dejte kopečky salsy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Megasendvič

Přidat komentář