Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2008/10

Recepty z vydání

Guláš bez míchání

Potřebovat budete deset minut - zbytek práce za vás vykoná trouba. Rozdíl mezi touhle expresní rychlovkou od Kristýny...

Klobásky se zelným salátem s ovocem

Rychlá večeře, která vyžaduje maximálně 10 minut vašeho plného pracovního nasazení.

Vegetariánská musaka s fetou

Rychlá večeře, jejíž příprava vám zabere jen deset minut. O zbytek práce se postará trouba.

Tuňákové burgery s kukuřicí

Večeře, kterou budete mí hotovou během pár minut.

Opečená rýže se zázvorem

Večeře do deseti minut? Není problem!

Boloňské gnocchi se špenátem

Rychlá a vydatná večeře, kterou zasytíte celou rodinu a ještě si od všech vysloužíte pochvalu.

Domácí bramborové chipsy

Až ochutnáte domácí bramborové chipsy, na kupované si už ani nevzpomenete.

Hovězí s bramborovou pokličkou

Voňavé překvapení schované pod bramborovým čepcem. Prolomte se křupavou pokličkou z brambor a pochutnejte si na...

Brambory s texaským chilli

Pečenou bramboru můžete podávat hned na třikrát: se salátkem jako předkrm, posypanou sýrem jako přílohu i se lžící...

Bramborové kopečky podle Sandtnerové

Občas se vyplatí prolistovat starou kuchařku. Jedině tak objevíte hotové zázraky. Tzhle kopečky podle ,Sandtnerky´ díky...

Houbovo-bramborový salát

Skvělý a vydatný salát, který si užijete horký i studený.

Gratinované brambory s tymiánem

Příloha, kterou si prostě zamilujete. Smetana dodá bramborám neuvěřitelnou jemnost a krémovitost, tyhle brambory nikdy...

Kynuté knedlíky

Nadýchané knedlíky jsou tou nejúžasnější přílohou. Zkuste je třeba s naší čtenářkou Kristýnou Buksovou a jejím gulášem...

Hospodská dršťková polévka

Možná se na první pohled zdají být nevábné, ale je to jenom povrchní dojem. Jistě máte rádi játrovou paštiku nebo vám...

Dršťky po italsku

Dršťky nejsou pro dámičky, ale pro opravdové labužníky. Ti si je vychutnávají po celém světě v nesčetných úpravách.

Pečený česnek

Když nejaromatičtějšího příbuzného cibule upečete, odloží svou čpavou podstatu a získá jemnou nasládle oříškovou chuť...

Těstoviny s pečeným česnekem

S pečeným česnekem se dá opravdu kouzlit. Můžete jej přidat do pesta, do tapenády, do dipu, nebo jako my do omáčky. Je...

Utopenci

Chuťový zážitek z hospodského jídla, připraveného z prvotřídních surovin, poctivě a s láskou, probudí v každém...

Gulášová polévka

Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Opravdu dobrá gulášová polévka je umění stejně jako skvělá koprovka,...

Znojemská hovězí pečeně

Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více, než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Znojemská hovězí pečeně...

Hovězí s koprovou omáčkou

Tradiční česká kuchyně je zpět na výsluní. Uvařit dobrou koprovku nabo moravské vrabce je umění.

Smažený sýr s tatarskou omáčkou

Kvalitní sýr a lahodná domácí tatarská omáčka udělají z obyčejného ,smažáku' nadpozemskou lahůdku...

Nakládaný hermelín

Klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. Ostatně, nejlepší dárky jsou stejně ty, které můžete...

Vepřový řízek Ondráš

Křehoučký řízek v bramborovém obalu. Tradiční česká kuchyně se zase vrací na výsluní. Užijte si to!

Těstoviny zapečené se zelím

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.

Zelná polévka

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla.

Pomalu pečená kachna

Neuvěřitelné třináctihodinové pečení kachny je přesně ten recept, který vás dostane na kolena. Nejdříve kroutíte hlavou...

Cuketová pomazánka

Ideální pohoštění na piknik i na večírek. Cuketová pomazánka je nejen nápaditá, ale hlavně děsně dobrá a zdravá...

Chleba

Není nad vlastnoručně upečený chleba. Provoní celý byt a můžete jej jíst ještě teplý.

Drožďová pomazánka

Buď ji milujete, nebo si ji teprve zamilujete. Je prostě skvělá!

Citronovo-kokosový sen

Když přijde chuť, když přijde hlad nebo když přijde návštěva, není nic snazšího, než upéct rychlou, ale lahodnou buchtu.

Javorovo-karamelové kousky

Tímto koláčem sice nečekanou návštěvu nepohostíte, to ale vůbec nevadí. Zbyde více pro vás a až ho ochutnáte, zjistíte...

Hruškový koláč

Až jednou hruškový koláč ochutnáte, budete jej péct donekonečna. Má tak jemnou a vyváženou chuť, že půlku sníte za...

Nebeské kostky

Nebeské kostky upečte večer a tajně, a dejte je na noc do ledničky. Jinak je vače rodina, kamarádi nebo děti snědí hned...

Šalamounské řezy

Nejrychlejší buchta, která by rozhodně neměla chybět ve vašem repertoáru. Šalamounské řezy jsou krásně vláčné a kromě...

Kefírovka podle Hany Austové

Na skvělou buchtu vám stačí jen pár ingrediencí a za chvíli taháte z trouby krásný koláč, který provoní byt a zvedne od...

Dunajské vlny

Skvělý koláč, který každého dostane nejen chutí, ale i vzhledem.

Slané špaldovo-lněné sušenky

Křupavé a lehké - tyhle slané špaldové sušenky výborně doprovodí malé pohoštění, jež jste zvyklí podávat k pivu či vínu.

Jahelné bramboráky se lněným semínkem

Pokud vám z předešlého vaření zbyly jáhly, nastala ideální příležitost pro přípravu těchto bramboráků. Na smažení...

Jablečná buchta (bezlepková)

Skvělý moučník plný zdravých přísad.

Zajíc na šípkové omáčce podle restaurace U Lípy

Nejtypičtější jídlo restaurace U Lípy - podle Maurerova výběru Grand Restaurant nejlepší české restaurace roku 2008...

Drobenkový jablečný koláč

Koláč podle starého receptu nejlépe chutná na podzim, kdy jsou jablka ve vrcholné kondici. Vychutnejte si ho s teplým...

Krupicové knedlíky

Omrzely se vám kynuté, bramborové i houskové knedlíky? Zkuste krupicové!

Drbáky

S jejich přípravou sice musíte začít den předem, výsledek se ale vyplatí. Skvělé jsou jako příloha i jen s dušeným...

Kynuté bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky nemusí být hutné, umíme je udělat i krásně nadýchané. Zkuste to taky!

Bramborové knedlíky

Skvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky.

Omeleta s hráškem

Omeletu nepřesušte – její povrch by měl zůstat vlhký a vláčný...

Anglická snídaně

Kdo chce v Anglii dobře jíst, musí třikrát denně snídat, prohlásil anglický dramatik W. S. Maugham. Moc dobře věděl, o...

Bageta s bylinkovým máslem

Jen si představte tu lahodu – rozpečená bageta krásně křupe a sýr se lákavě roztéká. Připravte večer, snídejte...

Plněné avokádo

Avokádo je bohatým přírodním zdrojem bílkovin, vitaminů a zdraví prospěšných tuků. Dejte si ho hned po ránu.

Jablečný toust

Toustový chléb můžete naplnit i jiným ovocem nebo třeba čokoládovou pomazánkou.

Skořicové lívance s medem

Bleskurychlé překvapení pro milovníky sladkých snídaní...

Šlehaný tvarohový krém

Sladký start nového dne

Šátečky z listového těsta

Místo ovocné náplně můžete do každého šátečku vložit čtvereček dobré mléčné čokolády.

Zazipovaná omeleta

Vtipná příprava známé snídaně vás nadchne.

Zapečené vločky

Přidejte ovoce podle chuti, přednost ale určitě dejte tomu nesířenému!

Snídaně v koktejlu

Ve vhodné nádobě si ji můžete vzít s sebou na cestu do práce.

Bagel s lososem

K snídani i svačině. Stejným způsobem můžete naplnit croissant, žemli či francouzskou bagetu.

Ditiny opilé řízky

Křehký a pikantní řízek je nejlepší s omáčkou ze žampionů, tymiánu a vína se šťouchanými bramborami.

Moravský vrabec se špenátem

Moravský vrabec je klasika všech klasik. Lahodné kousky masa, špenát s česnekem a cibulkou a bramborové knedlíky v sobě...

Pečená vepřová žebírka s jablečným křenem

Vydržet a vrhnout se na žebírka až po focení vyžadovalo opravdu neskutečné sebezapření. Kombinace vypečeného masa s...

Přidat komentář