Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketová pomazánka

Ideální pohoštění na piknik i na večírek. Cuketová pomazánka je nejen nápaditá, ale hlavně děsně dobrá a zdravá. Udělejte si ji klidně i jako svačinu do práce.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
78 (hlasů)
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Opékání 0:05
Salát Italská

Ingredience

    • 1 středně velká nebo 3 malé cukety
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 4–5 stroužků česneku, nakrájených nadrobno
    • 2 drcené chilli papričky
    • mořská sůl
    • 2 lžíce parmazánu, strouhaného
    • 2 lžíce zakysané smetany (není nutné)

Příprava jídla

Cuketu omyjte a odřízněte z ní špičku a stopku. Podélně překrojte na čtvrtky a vykrojte střední měkkou část se semeny. Nastrouhejte nahrubo, prosolte a nechte na cedníku asi půl hodiny pustit vodu. Pak propláchněte pod tekoucí vodou a dobře vymačkejte všechnu tekutinu. V pánvi na oleji opékejte asi 1 minutu chilli papričky a česnek (pozor, aby nezhnědl – byl by hořký). Vsypte cuketu a za stálého míchání opékejte 3 minuty. Přendejte do mísy a do ještě teplé směsi vmíchejte parmazán. Ochutnejte, případně dosolte, a chcete-li, můžete ještě zjemnit zakysanou smetanou.

Další recept na cuketovou pomazánku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

44 nej receptů s cuketami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Úžasný, jednoduchý recept. Ideální snídaně, která zasytí.
Obrazek uzivatele
Moc dobra pomazanka, idealni obmena, kdyz uz nevite, co s cuketami.

Přidat komentář