Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kefírovka podle Hany Austové

Na skvělou buchtu vám stačí jen pár ingrediencí a za chvíli taháte z trouby krásný koláč, který provoní byt a zvedne od televize či hraček celou rodinu.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
53 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Koláč Česká

Ingredience

    • 500 ml kefíru
    • 300 g polohrubé mouky
    • 250 g krupicového cukru
    • 125 ml slunečnicového oleje
    • 2 lžíce kakaa
    • 1 lžička jedlé sody
    • máslo na vymazání plechu
    • hrubá mouka na vysypání plechu

    NA KRÉM

    • 250 g másla + troška oleje
    • 270 g moučkového cukru
    • 400 ml bílého jogurtu

    NA POLEVU

    • 80 g másla
    • 150 g moučkového cukru
    • 2 lžíce kakaa
    • 4 lžíce rumu

Příprava jídla

1 Všechny suroviny na těsto smíchejte do kompaktní směsi, přendejte na vymazaný a moukou vysypaný plech (o velikosti 30 × 40 cm) a pečte při 200 °C asi čtvrt hodiny. Nechte vychladnout a mezitím připravte krém. Máslo vyšlehejte s olejem a cukrem, po lžičkách přidejte jogurt a směsí potřete buchtu. Vychlaďte a pak postříkejte čokoládovou polevou: máslo rozpusťte s cukrem, přidejte kakao i rum a umíchejte dohladka.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář