Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krupicové knedlíky

Omrzely se vám kynuté, bramborové i houskové knedlíky? Zkuste krupicové!

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4 koule
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Vaření 0:15
Česká

Ingredience

    • trocha másla
    • 1½ až 2 housky
    • 50 g uzené slaniny
    • 250 g hrubé krupice
    • 250 ml horkého masového vývaru
    • sůl
    • vroucí vývar

Příprava jídla

Na troše másla opečte kostičky z 1½ až 2 housek. Zvlášť lehce opečte drobné kostičky z 50 g uzené slaniny, k nim přimíchejte 250 g hrubé krupice, zalijte cca 250 ml horkého masového vývaru a promíchejte. Pak přidejte housky, osolte a nechte 10 minut stát. Z hmoty vypracujte čtyři menší koule a zvolna vařte (spíše nechte táhnout) ve vroucím vývaru nebo v osolené vodě 15 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Knedlíky z brambor a rohlíků

Přidat komentář