Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborové knedlíky

Skvělé knedlíky, které zasytí i ty největší jedlíky.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Vaření 0:15
Česká

Ingredience

    • 900g moučných brambor
    • 120g polohrubé mouky
    • 120g krupice
    • 40g másla
    • 2 vejce
    • sůl

     

Příprava jídla

1 Brambory oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě. Pak je slijte a ještě horké prolisujte sítem či lisem a rychle smíchejte s polohrubou moukou a krupicí. Potom přidejte máslo, sůl a 2 vejce. Těsto důkladně a rychle, aby nezřídlo, zpracujte a uválejte šišky o průměru necelých 5 cm a délce asi 20 cm. Hned pomalu vařte ve vroucí osolené vodě asi 15–20 minut, podle velikosti. Hotové knedlíky vyjměte a hned nakrájejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatomartinské menu

Svatomartinské menu

Moravský vrabec se špenátem

Přidat komentář