Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečný žár

Máte už dost svařeného vína a chcete se zahřát? Svařte jablečnou šťávu s brandy.
Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Nápoj Britská

Ingredience

    • 200 ml jablečné šťávy
    • 2 lžičky třtinového cukru
    • 1 svitek skořice
    • 2 hřebíčky
    • 100 ml brandy
    • jablko a hřebíček na ozdobení + citronová šťáva na pokapání

Příprava jídla

1 V kastrůlku svařte jablečnou šťávu, třtinový cukr, skořici a hřebíček, až se cukr rozpustí.

2 Brandy rozlijte do silnostěnných sklenic a zalijte horkou jablečnou směsí.

3 Z pěkného červeného neoloupaného jablka vykrojte dva měsíčky. Do každého zapíchejte řadu hřebíčků a ozdobte připravené poháry.

4 Podávejte horké. Příště můžete experimentovat s jiným ovocem a šťávou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10x koktejl na mejdan

Horké nápoje

reklama

Přidat komentář