Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2009/1

Recepty z vydání

Cuketové placičky

Cuketa patří mezi všestranné a vděčné druhy zeleniny; dá se připravovat snad na milion způsobů. Vždycky ale potřebuje...

Sticky toffee pudding

Naše čtenářka Lenka Jíšová ze Znojma nám poslala recept na sticky toffee pudding, vláčný anglický dezert, který...

Teplý salát s vejci

Rychlý salát vhodný zejména pro zimní období.

Kuře s rozmarýnem

Skvělá a rychlá večeře pro chladné zimní dny.

Voňavé vepřové s fenyklovým salátem

Sladká vůně fenyklu výborně doplňuje vepřové kotlety.

Hovězí pod pastinákem

Nebojte se pastinákové kaše. K masu výborně nahradí tu bramborovou.

Základní hovězí ragú

Ideální ragú na zmrazení a k dalšímu použití.

Bleskové zapečené maso

Rychlý oběd nebo večeře. Překryjte hovězí ragú bramborovu kaší a dejte zapéct.

Lahůdkové lasagne

Lasagne doplněné špenátem a rajčaty, zvýrazněné chutí parmazánu.

Kořeněné hovězí chilli

Pikantní hovězí s fazolemi provoněné koriandrem.

Červená řepa s česnekem

Úžasná zeleninová příloha s vůní česneku a tymiánu, ideální k masu.

Zapečený krémový pórek

Pórek zalitý smetanou se výborně hodí k pečením.

Řecké jehněčí s rýží

Tohle jehněčí chutná nejlépe rovnou z hrnce! Jednoduše ho proto postavte doprostřed stolu a nechte, ať si každý nabírá...

Pstruh po milánsku

Pstruh obalený v těstíčku z parmazánu.

Siven na tymiánu

Skvělá ryba vonící tymiánem a česnekem. Do půl hodiny máte hotovo!

Marinovaný lín

Výborní líni v marinádě z cibule, česneku, doplněné výraznou vůní šalvěje.

Štika na zahradnický způsob

Rychlé jídlo pro milovníky ryb s cibulkou, petrželkou a kyselými okurkami.

Základní rizoto z trouby

Jednoduché a chutné rizoto je základem mnoha variant. Přidat můžete například houby, kuřecí maso nebo špenát.

Rizoto se slaninou, batáty a šalvějí

Sladké brambory v kombinaci s rýží provoněnou šalvějí vás překvapí.

Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky

Chutné rizoto s dvěma druhy sýrů, špenátem a křupavými oříšky.

Pečené rizoto s kuřecím masem

Jedna z mnoha variant italské klasiky. Tentokrát se sušenými rajčaty a parmazánem.

Pečené rizoto s houbami

Máte-li čerstvé nebo mražené hříbky z lesa, určitě jim dejte přednost před žampiony. Chuť rizota bude bohatší.

Těstoviny s cibulí a houbami

Krémové žampiony s cibulkou a špenátem, super rychlá večeře.

Cibulová polévka a dvojité toustíky

Polévka, která vás zahřeje a zasytí. Na cibuli nespěchejte, ať má čas zezlátnout a získat tu správnou chuť a vůni.

Navinulá cibule s vepřovým

Rychlé vepřové s cibulí a omáčkou vonící po jablkách.

Cibulové kroužky s chilli a se solí

Klasická chuťovka, co má říz. Ideální k pivu.

Krůtí stehna na cibuli

Spojení krůtího masa, cibule, rajčat a voňavého koření vás okouzlí. Skvělý nedělní oběd!

Krevetová rýže na česneku

Lehká a rychlá večeře inspirovaná asijskou kuchyní.

Mix olivy

Olivy s pečeným česnekem, chilli a kapary. Zajímavá chuťovka pro návštěvy a slavnostní chvíle.

Vepřové won ton

Taštičky plněné vepřovým s krevetami a zeleninou, inspirované asijskou kuchyní.

Grilované sardinky

Snadný rybí pokrm politý marinádou z bylinek a vína.

Plněné žampiony s ořechy

Žampiony zapečené se sýrem a ořechy podávajte nejlépe jako předkrm.

Krůtí kuličky

Kuličky z krůtího masa provoněné bylinkami a polité pikantní švestkovou omáčkou.

Tuňákové trojhránky

Trojhránky s náplní z tuňáka a sýrů. Ideální pro návštěvy.

Španělské koláčky

Pikantní kořeněné koláčky se sušenými rajčaty, oříšky, červeným pestem a chili.

Minifrittata

Italská verze omelety s pancettou a sušenými rajčaty je jednoduše dokonalá.

Papriky s chorizem

Zajímavá chuťovka na španělský způsob. Papriky, kozí sýr a výborná klobáska.

Žebírka na bourbonu

Vepřová žebírka grilovaná ve výrazné omáčce z bourbonu, worcesteru a hořčice.

Vanilla Cosmopolitan

Vanilková vodka s cointreau a brusinkovým džusem.

Bělorus se zmrzlinou

Zmrzlina s vodkou, kávovým likérem, smetanou a navrch čokoláda.

Highlander

Jahodový likér a ovocné šťávy zjemní výraznou chuť whisky.

Bambus

Lehce hořký aperitiv, který se velmi hodí k asijské kuchyni.

Exotická bowle

Místo dezertu, skvělé na večírek. Bílý a tmavý třtinový rum s osvěžující chutí manga a pomerančů.

Night in Blue

Krémový likér s vůni kokosu a zářivou barvou.

Negroni

Koktejl z campari, cinzana a ginu.

Pear Fusion

Nápoj smíchaný z hruškové vodky a sektu oslazený hruškovým pyré.

Jablečný žár

Máte už dost svařeného vína a chcete se zahřát? Svařte jablečnou šťávu s brandy.

Cointreau Granita

Hořkosladký koktejl s citrusy.

Banánový koktejl

Na rozbouřený žaludek je nejlepší koktejl o pokojové teplotě, příště ale můžete vyzkoušet mraženou verzi – sáček se...

Zapečené tousty

Dokonalá pozdní snídaně, která vám udělá dobře. Můžete ji připravit den dopředu, zalít vejci, přikrýt fólií a ráno jen...

Hamburger

Výborná snídaně nebo svačina. Udělejte si svůj americký sendvič.

Hrášková polévka s frankfurtskými párky

Vydatná polévka aneb když potřebujete něco, co vás postaví na nohy.

Vejce z kokotky

Zapékaná vejce se smetanou a lanýžovým olejem.

Květáková polévka se sýrem

Hustá zeleninová polévka, která zasytí, zahřeje a její příprava netrvá dlouho.

Dušené hovězí s fazolemi a paprikami

Hovězí dušené na česneku a cibuli s paprikami. Výborné se zakysanou smetanou a chlebem.

Jablečný nákyp s karamelovou polevou

Zejména děti ocení tuto sladkou tečku za nedělním obědem. Zapečená jablka politá karamelem.

Kukuřičné trojhránky

Zajímavá příloha z kukuřičné mouky a podmáslí, která nezabere moc času.

Rajská omáčka s telecím masem

Omáčka šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka z restaurace La Degustation.

Cibulová omáčka

Lahodná krémová omáčka podle šéfkuchaře restaurace La Degustation Oldřicha Sahajdáka.

Vrstvený malinový pohár

Omamné a skvostné. Mascarpone má díky vysokému obsahu tuku krásně krémovou konzistenci. Proto mu to skvěle sluší s...

Jogurtový krém s ovocem

Hustý smetanový jogurt s ovocem, ochucený medem a provoněný kardamomem nemusíte podávat rozdělený do malých misek -...

Šampaňská pěna

Věřili byste, že jen ze tří surovin můžete připravit pohádkový pohár, sladký a nadýchaný jako peříčko?

Čokoládovo-arašídový pohár

Opravdu rychlý dezert, který se hodí i na slavnostní příležitosti. Zkuste ho posypat solenými arašídy, vytvoří to v...

Affogato

Affogato znamená v italštině utopený a tenhle rafinovaný pohár dostal své jméno díky dvojímu zalití lahodnými...

Pečené knedlíky s houbovou omáčkou

Krajová specialita z Plzeňska. Bramborové knedlíky s houbovou smetanovou omáčkou.

Základní bílá omáčka

Bílá omáčka má univerzální použití, hodí se jako základ všech omáček, přidávat ji můžete i do masových šťáv. Klidně ji...

Nepečené kokosové kuličky

Snadné cukroví připravené na poslední chvíli.

Rozinkové pusinky

Místo rozinek můžete do pusinek vmíchat i jiné sušené ovoce, třeba švestky nebo meruňky.

Svěží rohlíčky

Tyto rohlíčky můžete připravit i těsně před Štědrým dnem. Díky jablkům jsou chutné hned po upečení.

Sardelové kuličky

Chuťovka, která je výborná teplá i zastudena.

Norská rybí polévka

Severské rybí polévky chutnají dokonale! Ryby se do nich krájejí na větší kousky tak, abyste ani na chvilku nezapomněli...

Candát z trouby v petrželové strouhance

Strouhanka z čerstvého pečiva s petrželkou dodá rybě švih. Je nadýchaná a křupavá.

Lehký bramborový salát

Chutná skvěle i bez majonézy.

Vánoční závin se sušeným ovocem

Ze zbytků těsta vykrájejte vánoční tvary na ozdobu závinu. Hezky vypadají hvězdičky nebo srdíčka.

2012/6

Božské jahody
Kuřecí křidýlka
Vtipné dorty pro děti

2011/1

Tak chutná pravá Asie
Silvestr pro vaše přátele
Slavnostní krůta podle šéfkuchaře
Bonbonky
Zimní zahrada
reklama

Přidat komentář