Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinovaný losos s mákem

Originální kombinace lososa s marinádou z pomerančové šťávy, vinného octa, sezamového oleje a máku. Rychlá a snadná příprava. 
Vydání: 2009/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Maso Americká

Ingredience

    • 1 lžíce máku, lehce opraženého
    • kůra ze 2 pomerančů, šťáva z 1 pomeranče
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 2 lžičky olivového oleje
    • ½ lžičky sezamového oleje
    • sůl a pepř
    • 300 g uzeného lososa
    • 85 g ředkviček, nakrájených na tenké plátky
    • 2 jarní cibulky, natenko pokrájené
    • opečený chléb k podávání

Příprava jídla

1 Promíchejte mák s pomerančovou kůrou a šťávou, vinným octem, oběma druhy oleje a trochou pepře a soli (se solí buďte opatrní, uzený losos je dost slaný sám o sobě).

2 Opatrně oddělte plátky lososa, naklaďte je do misky a proložte většinou ředkviček s cibulí. Zalijte dresinkem a rukama důkladně promíchejte. Nechte lososa marinovat a mezitím opečte chleba k podávání.

3
Dejte lososa na talíř, přelijte dresinkem z mísy a ozdobte zbytkem ředkviček a cibulky.

něco navíc: Lososa nechte v dresinku ležet maximálně deset až patnáct minut a pak ho podávejte. Pokud by na něj vinný ocet působil delší dobu, ryba by se začala ,vařit‘.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Valentýnské menu

Valentýnské menu

Přidat komentář