Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2009/2

Recepty z vydání

Dort zastudena

Od paní Blanky Nitschové z Prahy jsme dostali recept na dort zastudena HRC-DRC. Jeho přípravu zvládne i malé dítě. Když...

Thajská nudlová polévka s kokosem a lososem

Exotická polévka, která vás zaručeně zahřeje. Navíc její příprava netrvá dlouho.

Kuře po indicku

Voňavá rýže chutná už sama o sobě, počkejte, až přidáte opečená kuřecí prsa. Pokud máte čas, naložte maso do jogurtu a...

Vepřové s bramborami a zelenými fazolkami

Večeře z jednoho hrnce. Vepřové a brambory v chilli omáčce s fazolkami.

Steak s citronem & bramborovým salátem

Steak potřený citronovou šťávou a salát z fazolek, rajčat, petrželky a brambor. Kombinace, která vás dostane.

Těstoviny s čerstvou omáčkou puttanesca

Rychlá večeře téměř bez vaření, se zajímavou kombinací surovin.

Červenočočkové karbanátky

Bezmasé karbanátky z čočky, celeru a mrkve. Chuť lahodně doplní česnek, kari a petrželka.

Hovězí & houbové karbanátky

Přidejte do oblíbených karbanátků žampiony nebo hřiby. K nim se skvěle hodí brambory nebo bramborová kaše.

Kapustové karbanátky

Klasika tentokrát ale z kapusty a uzeného masa. Pokud chcete bezmasý pokrm, nahraďte uzené dušenými houbami.

Pečené karbanátky s vínem & citronem

Snadná příprava. Karbanátky ozvláštněné bílým vínem a kůrou z citronu.

Tuňáková exotika

Klasický recept z netradičních surovin. Karbanátky z tuňáka s česnekem, zázvorem a koriandrem.

Karbanátky z ovesných vloček

Mírně odlehčená a zdravější varianta karbanátků.

Pečené fazolovo-rýžové karbanátky

Bezmasá varianta oblíbeného pokrmu. Velmi snadná příprava.

Hovězí & fazolkové karbanátky

Tradiční recept ozvláštněte zelenými fazolkami, napíchněte na špejle a získáte úžasnou chuťovku, po které se jen...

Hovězí karbanátky s nivou

Karbanátky, po kterých se jen zapráší. Přidejte do hovězího mletého masa modrý sýr a půl lžičky šalvěje.

Telecí karbanátky po mexicku

Rozpálí vaše chuťové buňky. Ostré telecí karbanátky s chilli a mexickou salsou.

Krémové kuře na víně

Recept se spoustou obměn. Z jemného kuřete se smetanou a vínem vykouzlíte lahodnou minutku nebo jej můžete použít jako...

Královské kuře

Přidejte k základnímu receptu několik plátků šunky a pečené papriky. Vynikající záležitost k pečeným bramborám nebo k...

Zapečené kuře s hráškem a slaninou

Do krémového kuřete přidejte voňavou slaninu a přikryjte listovým těstem. Skvělé s dušenou zeleninou.

Těstoviny zapečené s kuřetem a špenátem

Další z variant, při které využijete základní krémové kuře. Tentokrát s těstovinami, žampiony a špenátem.

Opékaná kapusta se slaninou

Ideální příloha pro zimní období. Slanina, cibule, kapusta a bílé víno, úžasná kombinace.

Krémová bramborová kaše s čedarem

Báječná příloha k zimním jídlům. Jemná krémová kaše ozvláštněná čedarem a celerem.

Polentové hranolky s olivami a s aïoli

Neutrální polentě dávají olivy opravdu šmrnc. K nim si udělejte omáčku z majonézy a česneku.

Olivová tapenáda s rozpečeným sýrem

Intenzivní chuť oliv umocníte ještě česnekem, chili a bylinkami. Výborné s opečeným chlebem a rozpékaným kozím sýrem.

Vepřové medailonky s olivovou krustou

Lahodné pečené medailonky obalené ve strouhance s olivami a petrželkou. K nim si dejte báječnou kaši, kterou oživí sýr...

Koláč s olivami a karamelizovanou cibulí

Lahůdka pro milovníky koláčů na slano. Olivy, sardele, bylinky a báječná cibulka.

Chňapal s olivovou salsou verde

Rybí filety zalité omáčkou z oliv, citronové šťávy, bylinek a horčice. Podávejte s italským chlebem.

Marinované olivy s vodkou

Dobrota třeba k aperitivu. Olivy marinujte v olivovém oleji s vodkou a černým pepřem.

Marinované olivy s fenyklem

Neotřelý předkrm. Naložte olivy do marinády s fenyklem, chili, česnekem a tymiánem.

Smažené telecí nožičky

Zkuste méně známé a opomíjené maso. Dejte si s ním práci, odmění se vám skvělou chutí.

Pečené vepřové ocásky s kedlubnovým zelím

Zkuste si upéct vepřové ocásky potřené česnekem. Jejich chuť výborně doplní kedlubnové zelí.

Vařené hovězí žebro s hrachovou kaší

Zajímavá kombinace. Hovězí maso výborně chutná s hrachovou kaší ochucenou česnekem.

Dušená hovězí plec na šalotce

Zapomeňte na školní jídelnu. Šťavnaté hovězí se smetanovým špenátem vás dostane.

Gratinované brambory

Smetanově jemná příloha k masu s křupavou krustičkou. Ve větším množství hravě zastane roli hlavního chodu.

Gratinovaná kapusta se slaninou

Vydatné jídlo z jednoho pekáče. Kapusta, brambory, voňavá slanina, bylinky a jemná smetanová směs.

Zapečený pastinák a sladké brambory

Bezmasá pochoutka s bylinkami, česnekem, cibulí, zalitá báječnou smetanovou směsí.

Gratinované topinambury s cibulí

Luxusní úprava zapékaných topinambur. Bez masa, s kozím sýrem a tymiánem.

Gratinovaná dýně s modrým sýrem

Zelenina v lahůdkové úpravě. Zapečená dýně se smetanovou omáčkou, křupavou krustou a navoněná šalvějí.

Medové ‚objetí a polibky‘

Sladkost pro měsíc lásky nebo třeba k Valentýnu. V Americe O znamená ‚kissies –polibky‘ a X ‚hugs – objetí‘.

Malinový dort

Maliny jsou k dezertům plným lásky přímo předurčené a tento čokoládový srdíčkový dort vyvolá vždycky to, co od něj...

Jahodová panna cotta

Tahle senzační panna cotta je lehká jako pírko růžového plameňáka, chutná jako letní jahody se smetanou a voní jako...

Koblihy ‚objetí a polibky‘

Sladkost ideální pro svátek zamilovaných, první máj, ale třeba i na party.

Kuře na víně a sójové omáčce

Skvělé jídlo na nedělní oběd. Pečené kuře na rýžovém víně s omáčkou, která vás nadchne.

Pikantní vepřové

Pečená krkovice s marinádou s badyánem, koriandrem, česnekem a zázvorem.

Křupavé nudle s kachními prsíčky

Pikantní pečená prsíčka, výborné nudle a sójová omáčka. Chuť doplňuje zázvor, česnek, cibulka a chilli.

Hovězí na černých fazolích

Pečené maso s báječnou marinádou z česneku, zázvoru a pepře. K němu si uvařte fazole a čínské zelí.

Čínská smažená rýže

Voňavou jasmínovou rýži osmahněte s fazolkami a hráškem, podávejte s omeletami a klobáskami.

Won ton

Pro milovníky asijské kuchyně. Udělejte si placičky won ton se sójovými výhonky, zázvorem, mrkví, celerem a výbornou...

Marinovaný losos s mákem

Originální kombinace lososa s marinádou z pomerančové šťávy, vinného octa, sezamového oleje a máku. Rychlá a snadná...

Kuřecí prsa s kozím sýrem, teplou čočkou a pečenou zeleninou

Nápaditá kombinace. Pečená červená řepa se šalotkou, pokapaná medem. Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a obalená ve...

Jogurtová zmrzlina s medovo-grepovým přelivem

Zmrzlina vhodná i pro ty, co si hlídají linii. Hořkosladkému přelivu se nedá odolat.

Základní recept na palačinky

Snadno a rychle. Dobrota, která nabízí spousty obměn.

Palačinkový dort

Zkuste z obyčejných palačinek udělat nádherný dezert s vanilkovým krémem a ovocem.

Šprickrápny

Stříkané koblihy s lahodnou polevou je krajová specialita z Královehradecka. Zkuste si je připravit doma.

Palačinková šarlota

Nasmažte kopec palačinek a vytvořte z nich neobvyklý dezert plněný jablky a vanilkovým krémem.

Palačinková roláda

Palačinková roláda podle Pavlíny Berzsiové

Palačinkové balíčky

Pohrajte si s palačinkami. Nemusíte je jen rolovat, báječné jsou také v podobě sladkých balíčků s ovocem.

Palačinkové špízy

Šneci na špejli z palačinek plněných ovocným želé. Zábavné!

2004/12

Prosinec 2004

Přidat komentář