Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí bourguignon

Slavný recept francouzské kuchyně. Vyžaduje více času, ale rozhodně stojí za to.
Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
41 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování 4 hodiny, vaření 1,5 - 3 hodiny
P
Maso Francouzská

Ingredience

    • 600 g hovězího zadního, na kostky
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 2 mrkve, nakrájené na plátky
    • bouquet garni (svazek petrželky, bobkového listu, tymiánu, rozmarýnu)
    • 5 kuliček pepře a mořská sůl
    • 300 ml suchého červeného vína
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 80 g anglické slaniny, na nudličky
    • hovězí vývar podle potřeby
    • 50 g másla, změklého
    • 1 lžíce hladké mouky

Příprava jídla

1 Maso promíchejte s cibulí a mrkví, přidejte bylinky a kuličky pepře. Zalijte vínem a v chladu marinujte minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

2 Potom sceďte a marinádu s kořením uschovejte. Oddělte maso od zeleniny. V silnostěnném hrnci na oleji opékejte asi 3 minuty slaninu. Přidejte okapané maso a opečte ze všech stran. Osolte, přidejte zeleninu a opékejte ji tak dlouho, aby přestala být vlhká a začala se smažit. Zalijte uschovanou marinádou a na mírném ohni duste asi 1,5 hodiny.

3
V případě potřeby přilévejte vývar. Když je maso měkké, zahustěte šťávu změklým máslem utřeným s moukou (tzv. beurre manié). Povařte ještě 10 minut. Podávejte s křupavou bagetou.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Manželův komentář "to nejlepší hovězí, jaké jsi kdy udělala" :)

Přidat komentář