Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Muffiny se zakysanou smetanou

Rychle a snadno připravený moučník. Podávejte třeba se zavařeninou, ke snídani nebo k odpolední kávě.
Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
64 (hlasy)
Počet porcí: Na 12 menších muffinů
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení 18 minut
P
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 250 g hladké či polohrubé mouky
    • 160 g cukru
    • 2 lžičky jedlé sody
    • ½ lžičky prášku do pečiva
    • ½ lžičky soli
    • 2 velká vejce
    • 200 g zakysané smetany
    • 160 ml mléka
    • 1 lžička vanilkového extraktu

Příprava jídla

Zahřejte troubu na 200 °C. Smíchejte 250 g hladké či polohrubé mouky, 160 g cukru, 2 lžičky jedlé sody, ½ lžičky prášku do pečiva a ½ lžičky soli. Zvlášť prošlehejte 2 velká vejce s 200 g zakysané smetany dohladka, vešlehejte 160 ml mléka a 1 lžičku vanilkového extraktu. Vařečkou vmíchejte suchou směs. Pečte ve formičkách 18 minut, aby vršky byly světle hnědé a špejle vyšla s pár vlhkými drobky. Jezte pocukrované a/nebo se zavařeninou.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 jídel, která děti milují

reklama

Přidat komentář