Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Makrela na grilu

Tahle ryba nejenže hezky vypadá a je velmi zdravá, ale hlavně díky příjemně sytému masu upravená na ohni výborně chutná. Abychom si usnadnili práci a maso při obracení nepoškodili, grilovali jsme makrelu v ‚ochranném obalu‘, ve kterém se krásně propekla i s voňavou zeleninou.

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Středomořská

Ingredience

    • 4 mražené makrely (např. Nowaco)
    • 4–6 cibulí, nejlépe bílých
    • 4 kousky čerstvého fenyklu
    • 6 menších rajčat, rozpůlených
    • 6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
    • trochu olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Zmraženou rybu nechte trochu povolit, ale ne rozmrznout. Mezitím zapalte gril a zeleninu nakrájejte na klínky nebo plátky. Připravte obdélníky alobalu a pečicího papíru tak, aby se do nich daly makrely pohodlně zabalit.
 
2.
Doprostřed obalu položte zeleninu a na ni ryby. Lehce osolte a opepřete, posypte plátky česneku a pokapejte olivovým olejem. Obal uzavřete a balíčky položte na mřížku na žhoucí uhlíky. Grilujte zhruba dvacet minut a pak se podívejte, jestli je makrela už dostatečně propečená.

3. Podávejte – nejlépe přímo v obalu, v němž se ryba pekla, abyste nepřišli ani o kapku lahodné voňavé šťávy.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z paprik z grilu

8x ryba na gril

Šunkoví šneci

Sytý salát z paprik a mozzarelly

Květákovo-brokolicová polévka

Panenka s bylinkami ve slanině

Cukety a lilky (s náplní)

Pomazánka na chléb

Snídaně na vidličku

Lívanečky s krémem

Jahodový koktejl

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.38

Přidat komentář