
Recepty z vydání
Letní omeleta
Právě teď seženete hezky křupavý chřest se zelenými špičkami. Když jím naplníte omeletu a doplníte ji salátem, máte...
Mražený jahodový krém s kokosovým likérem
Tenhle dezert se dá skvěle přichystat s předstihem: bílá čokoláda a kokosové mléko tvoří základ krému, který vám v...
Piškoty se zmrzlinou a jahodami
Tak trochu zmrzlinový pohár, tak trochu tiramisu. Efektní, a přitom rychlá tečka za slavnostní letní večeří.
Sněhový dort s jahodami a šlehačkou
Nadýchaný dvouvrstvý základ by stačil sám o sobě, ale pro jahody a šlehačku vytvoří naprosto dokonalý podklad...
Bobule v Beaujolais
Jahody mají k lahodnému vínu velmi blízký vztah. A ve spojení s mátou se ještě osvěživě nadechnou.
Margarity s limetkou a jahodami
Oblíbený koktejl dostane díky jahodám nádhernou vůni i barvu a stane se nepostradatelnou součástí vašeho repertoáru
Salát s lososem a opečeným pršutem
Tenhle salát vám dokonale vychází vstříc: spoustu věcí si můžete připravit předem, a pokud jste pozvali větší...
Salát s kozím sýrem a krutony
Tahle vegetariánská dobrota poslouží jako lehký oběd pro čtyři strávníky anebo jako předkrm pro šest až osm lidí...
Pikantní kuřecí salát
Ideální letní oběd, který spolehlivě zasytí. Když máte štěstí na počasí, klidně kuřata připravte na venkovním grilu.
Šunkoví šneci
Hlemýždě venku na zahradě nechte žít a upečte si šneky z těsta. Skvěle se přikusují k polévce nebo šťavnatému...
Sytý salát z paprik a mozzarelly
Papriky úžasně křupou a mozzarella získá v jemné, ale výrazné zálivce sytější chuť. Podíl jogurtu v zálivce odlehčí...
Květákovo-brokolicová polévka
Oblíbené krémové polévky, hladké a husté, senzačně zahřejí. Vždyť v páteční podvečer bývá v chalupě ještě chladno!
Panenka s bylinkami ve slanině
Nejkřehčí vepřové maso je ke grilování jako stvořené. Jelikož jemná panenka v sobě nemá prakticky žádný tuk, prospěje...
Cukety a lilky (s náplní)
V létě jsou cukety i lilky lahodné a vláčné. A mají dostatečně pevnou dužinu na to, aby ustála krátký pobyt na žhavém...
Makrela na grilu
Tahle ryba nejenže hezky vypadá a je velmi zdravá, ale hlavně díky příjemně sytému masu upravená na ohni výborně chutná...
Pomazánka na chléb
Pomazánkám z různých druhů tvarohu, cibulky a bylinek (pažitky) se říkává rozhuda a každá rodina mívá vlastní recept...
Snídaně na vidličku
Tohle je hodně vtipné jídlo. Křupavé pečivo (vůbec pro ně nemusíte ráno letět do pekárny, stačí opéci to zbylé z...
Lívanečky s krémem
Luxusní nedělní ráno (anebo spíš dopoledne?) si žádá luxusní snídani. Tenhle požadavek splní kypré lívance beze zbytku...
Gruzínské čachobili z kuřete
Aromatická specialita staví na kombinaci šťavnaté zeleniny, česneku a spousty jemně nasekané natě čerstvého koriandru,...
Pchali z čerstvého špenátu
Je to něco mezi dušeným špenátem a salátem; chuť ale čerstvým listům dodávají zejména vlašské ořechy. O stylovou ozdobu...
Smažené marinované králičí řízky
Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek: šťavnatý poklad ve zlatavém...
Nové brambory s česnekovým máslem
Lépe a radostněji než s novými bramborami už opravdu vařit nejde. Pevné hlízy bez jediného kazu, lehce provoněné...
Hráškový krém s mátou a skořicí
Tahle polévka si vás získá jemnou chutí i barvou. Krásu neztratí, i pokud ji připravíte z mraženého hrášku – bylo...
Ředkvičkový salát s mladou cibulí
Jednoduchý, řízný a svěží. Ideální zakončení lehkého letního oběda!
Maková bábovka
Jeden z nejtradičnějších dezertů rozhodně patří do síně slávy. Těsto je vláčné a mák je ještě mimořádně vylepší.
Francouzská omeleta
Prozradíme vám tajemství té nejlehčí a nejnadýchanější. Chce to jen znát pár šikovných triků...
Čokoládový plát na zmrzlinové sendviče
Dvě vláčné čokoládové vrstvy, hotová zmrzlina a pár křupavých ozdob, to je lahodné a stylové osvěžení pro vás i vaše...
Pečené masové kuličky s houbami a česnekem
Zatímco si pochutnáváte na předkrmu, peče se hlavní chod – kuličky. Můžete je také vytvarovat až 24 hodin předem a...
Zelené fazolky se sardelkou a vajíčkem nahniličko
Tuhle zeleninovou bombu podávejte s nějakým zajímavým chlebem, třeba vícezrnným nebo s focacciou se sušenými rajčaty.
Dezert s broskvemi
Možná by bylo elegantnější servírovat ho ve skleničkách, ale mísa dává větší naději na lahodný přídavek…
Špagety s pestem a parmazánem
Není nic snazšího než uvařit těstoviny. Když je obohatíte sýrem a aromatickým pestem, máte ideální přílohou k masovým...
Sýrové koláčky s pikantní náplní
Náplň v křehkém těstě dá vyniknout zkaramelizované cibuli a výrazné chuti sušených rajčat. Jestli chcete, můžete...
Těstoviny se sušenými rajčaty
Tady je rajčatový útok na těstoviny hned dvojí: v lahodné omáčce se spojila sušená rajčata s čerstvými. Aromatickou...
Salsa
Omáčka k namáčení, která oživí každé grilované jídlo, ale i pečenou rybu nebo drůbež. Spojuje v sobě ostré koření a...
Chléb se sušenými rajčaty
Díky kouskům sušených rajčat a sýru proměníte aromatický chléb v báječné jídlo na malý hlad. Je vynikající ještě teplý...
Masové tortily
Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň vtipně (a ekonomicky) využívá...
Bramborové koláčky s koriandrem
Mexická varianta českých bramborových placek voní koriandrem a šmrnc jí dodává ostrá kořenicí směs. Elegantním doplňkem...
Telecí pečeně nastudeno
Z neinspirativního kousku studeného masa vytvořila Rettigová jemně ochucenou lahůdku jako stvořenou k lehkému letnímu...
Vepřová žebírka, dozlatova potíraná medem a pikantně okořeněná
Jednoduchá ,středověká‘ lahůdka, kterou ani nejde jíst jinak než rukama. Ideální na posezení s přáteli!
Přidat komentář