Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2005/6

Červen 2005

Recepty z vydání

Rychlé zeleninové karbanátky

Můžete je ogrilovat nebo osmažit

Těstoviny zapečené se čtyřmi sýry

Skvělý způsob, jak využít zbylý sýr

Pizzy s červenou paprikou a parmazánem

Sterilované papriky vám ušetří čas

Křupavý opečený tuňák

Dokřupava vypečený tuňáček

Prezidentské šátečky

Šátečky s voňavou náplní

Letní omeleta

Právě teď seženete hezky křupavý chřest se zelenými špičkami. Když jím naplníte omeletu a doplníte ji salátem, máte...

Mražený jahodový krém s kokosovým likérem

Tenhle dezert se dá skvěle přichystat s předstihem: bílá čokoláda a kokosové mléko tvoří základ krému, který vám v...

Piškoty se zmrzlinou a jahodami

Tak trochu zmrzlinový pohár, tak trochu tiramisu. Efektní, a přitom rychlá tečka za slavnostní letní večeří.

Sněhový dort s jahodami a šlehačkou

Nadýchaný dvouvrstvý základ by stačil sám o sobě, ale pro jahody a šlehačku vytvoří naprosto dokonalý podklad...

Bobule v Beaujolais

Jahody mají k lahodnému vínu velmi blízký vztah. A ve spojení s mátou se ještě osvěživě nadechnou.

Margarity s limetkou a jahodami

Oblíbený koktejl dostane díky jahodám nádhernou vůni i barvu a stane se nepostradatelnou součástí vašeho repertoáru

Salát s lososem a opečeným pršutem

Tenhle salát vám dokonale vychází vstříc: spoustu věcí si můžete připravit předem, a pokud jste pozvali větší...

Salát s kozím sýrem a krutony

Tahle vegetariánská dobrota poslouží jako lehký oběd pro čtyři strávníky anebo jako předkrm pro šest až osm lidí...

Pikantní kuřecí salát

Ideální letní oběd, který spolehlivě zasytí. Když máte štěstí na počasí, klidně kuřata připravte na venkovním grilu.

Šunkoví šneci

Hlemýždě venku na zahradě nechte žít a upečte si šneky z těsta. Skvěle se přikusují k polévce nebo šťavnatému...

Sytý salát z paprik a mozzarelly

Papriky úžasně křupou a mozzarella získá v jemné, ale výrazné zálivce sytější chuť. Podíl jogurtu v zálivce odlehčí...

Květákovo-brokolicová polévka

Oblíbené krémové polévky, hladké a husté, senzačně zahřejí. Vždyť v páteční podvečer bývá v chalupě ještě chladno!

Panenka s bylinkami ve slanině

Nejkřehčí vepřové maso je ke grilování jako stvořené. Jelikož jemná panenka v sobě nemá prakticky žádný tuk, prospěje...

Cukety a lilky (s náplní)

V létě jsou cukety i lilky lahodné a vláčné. A mají dostatečně pevnou dužinu na to, aby ustála krátký pobyt na žhavém...

Makrela na grilu

Tahle ryba nejenže hezky vypadá a je velmi zdravá, ale hlavně díky příjemně sytému masu upravená na ohni výborně chutná...

Pomazánka na chléb

Pomazánkám z různých druhů tvarohu, cibulky a bylinek (pažitky) se říkává rozhuda a každá rodina mívá vlastní recept...

Snídaně na vidličku

Tohle je hodně vtipné jídlo. Křupavé pečivo (vůbec pro ně nemusíte ráno letět do pekárny, stačí opéci to zbylé z...

Lívanečky s krémem

Luxusní nedělní ráno (anebo spíš dopoledne?) si žádá luxusní snídani. Tenhle požadavek splní kypré lívance beze zbytku...

Gruzínské čachobili z kuřete

Aromatická specialita staví na kombinaci šťavnaté zeleniny, česneku a spousty jemně nasekané natě čerstvého koriandru,...

Pchali z čerstvého špenátu

Je to něco mezi dušeným špenátem a salátem; chuť ale čerstvým listům dodávají zejména vlašské ořechy. O stylovou ozdobu...

Smažené marinované králičí řízky

Jemné a lehké králičí maso získá v marinádě velmi lahodnou chuť a krásně zvláční. Výsledek: šťavnatý poklad ve zlatavém...

Nové brambory s česnekovým máslem

Lépe a radostněji než s novými bramborami už opravdu vařit nejde. Pevné hlízy bez jediného kazu, lehce provoněné...

Hráškový krém s mátou a skořicí

Tahle polévka si vás získá jemnou chutí i barvou. Krásu neztratí, i pokud ji připravíte z mraženého hrášku – bylo...

Ředkvičkový salát s mladou cibulí

Jednoduchý, řízný a svěží. Ideální zakončení lehkého letního oběda!

Maková bábovka

Jeden z nejtradičnějších dezertů rozhodně patří do síně slávy. Těsto je vláčné a mák je ještě mimořádně vylepší.

Francouzská omeleta

Prozradíme vám tajemství té nejlehčí a nejnadýchanější. Chce to jen znát pár šikovných triků...

Čokoládový plát na zmrzlinové sendviče

Dvě vláčné čokoládové vrstvy, hotová zmrzlina a pár křupavých ozdob, to je lahodné a stylové osvěžení pro vás i vaše...

Pečené masové kuličky s houbami a česnekem

Zatímco si pochutnáváte na předkrmu, peče se hlavní chod – kuličky. Můžete je také vytvarovat až 24 hodin předem a...

Zelené fazolky se sardelkou a vajíčkem nahniličko

Tuhle zeleninovou bombu podávejte s nějakým zajímavým chlebem, třeba vícezrnným nebo s focacciou se sušenými rajčaty.

Dezert s broskvemi

Možná by bylo elegantnější servírovat ho ve skleničkách, ale mísa dává větší naději na lahodný přídavek…

Špagety s pestem a parmazánem

Není nic snazšího než uvařit těstoviny. Když je obohatíte sýrem a aromatickým pestem, máte ideální přílohou k masovým...

Sýrové koláčky s pikantní náplní

Náplň v křehkém těstě dá vyniknout zkaramelizované cibuli a výrazné chuti sušených rajčat. Jestli chcete, můžete...

Těstoviny se sušenými rajčaty

Tady je rajčatový útok na těstoviny hned dvojí: v lahodné omáčce se spojila sušená rajčata s čerstvými. Aromatickou...

Salsa

Omáčka k namáčení, která oživí každé grilované jídlo, ale i pečenou rybu nebo drůbež. Spojuje v sobě ostré koření a...

Chléb se sušenými rajčaty

Díky kouskům sušených rajčat a sýru proměníte aromatický chléb v báječné jídlo na malý hlad. Je vynikající ještě teplý...

Masové tortily

Bez nejrůznějších placek si mexickou kuchyni ani nedokážeme představit. Masová náplň vtipně (a ekonomicky) vy­užívá...

Bramborové koláčky s koriandrem

Mexická varianta českých bramborových placek voní koriandrem a šmrnc jí dodává ostrá kořenicí směs. Elegantním doplňkem...

Telecí pečeně nastudeno

Z neinspirativního kousku studeného masa vytvořila Rettigová jemně ochucenou lahůdku jako stvořenou k lehkému letnímu...

Vepřová žebírka, dozlatova potíraná medem a pikantně okořeněná

Jednoduchá ,středověká‘ lahůdka, kterou ani nejde jíst jinak než rukama. Ideální na posezení s přáteli!

Přidat komentář