OBCHOD

Grilovaná zelenina a bulgur

Bulgur jsou celá pšeničná zrna, která obsahuje hodně vitaminů skupiny B, železa a vlákniny. S grilovanými lilky a parikami tvoří ideální letní jídlo.

Vydání: 2009/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 15 minut
Příprava 0:15
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 4 lžíce rostlinného oleje
    • 4 lžíce tekutého medu
    • 1 lžíce harissy
    • 4 malé nebo 2 velké lilky nakrájené na dílky
    • 2 červené papriky, zbavené semen a nakrájené na kousky
    • 280 g bulguru
    • 1 biocitron, nastrouhaná kůra i šťáva
    • 2 velké hrsti nasekaných lístků máty
    • řecký jogurt k podávání (nemusí být)
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Smíchejte olej, med a harissu a polovinou směsi zakapejte lilek a papriky. Pořádně dochuťte. Zahřejte grilovací pánev a 15 minut na ní opékejte zeleninu, aby lehce zhnědla a prohřála se, občas ji obraťte.

2 Mezitím vsypte bulgur do mísy a přelijte ho vroucí vodou tak, aby ho zaplavila. Nechte 10 minut stát, aby změkl a byl kyprý. Slijte a zakapejte zbývající zálivkou a citronovou šťávou. Posypte citronovou kůrou a mátovými lístky. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Podávejte s opečenou zeleninou, podle chuti pokapané jogurtem.

NĚCO NAVÍC Bulgur jsou celá pšeničná zrna, uvařená, usušená a pak rozdrcená. Obsahuje hodně vitaminů skupiny B, železa a vlákniny, ale také méně kilojoulů než rýže.

 

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář