Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaná zelenina a bulgur
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1931 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 294 g
Tuky 66 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mírně pikantní bulgur s grilovanými lilky a parikami tvoří ideální letní jídlo.

Suroviny

rostlinný olej 4 PL
med 4 PL
tekutý
lilek 4 ks
malé nebo 2 velké, na kostky
bez semen, na kousky
bulgur 280 g
nastrouhaná kůra i šťáva
máta 2 hrsti
nasekané lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Smíchejte olej, med a harissu a polovinou směsi zakapejte lilek a papriky. Pořádně dochuťte. Zahřejte grilovací pánev a 15 minut na ní opékejte zeleninu, aby lehce zhnědla a prohřála se, občas ji obraťte.

2

Mezitím vsypte bulgur do mísy a přelijte ho vroucí vodou tak, aby ho zaplavila. Nechte 10 minut stát, aby změkl a byl kyprý. Slijte a zakapejte zbývající zálivkou a citronovou šťávou. Posypte citronovou kůrou a mátovými lístky. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Podávejte s opečenou zeleninou, podle chuti pokapané jogurtem.

NĚCO NAVÍC: Bulgur jsou celá pšeničná zrna, uvařená, usušená a pak rozdrcená. Obsahuje hodně vitaminů skupiny B, železa a vlákniny, ale také méně kilojoulů než rýže.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč