Skvělá a rychlá večeře, kterou je nejlepší si vychutnat po horkém letním dnu se skleničkou lehkého vína.
Suroviny
kuřecí prsa
400
g
na proužky
česnek
4
stroužky
drcený
paprika mletá sladká
1
ČL
uzená
fenyklová semínka
2
ČL
olivový olej
4
PL
mouka rýžová
100
g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
fenykl
1
nakrájená horizontálně na tenké plátky
bílek
2
ks
lehce prošlehané
slunečnicový olej
na smažení
2
ks
salát little gem lze nahradit jinými mini verzemi salátu, rozkrojené podélně na osminky
Na zálivku
3
PL
sherry ocet lze nahradit jiným nasládlým octem
olivový olej extra panenský
1
PL
krupicový cukr
1
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
1 Dobře prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou.
2 V míse důkladně promíchejte kuře, česnek, papriku, fenyklová semínka a špetku soli. V nepřilnavé pánvi na rozehřátém olivovém oleji kuřecí kousky zprudka smažte 2-3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a uchovejte horké.
3 V míse promíchejte rýžovou mouku, sůl a pepř. Fenyklové proužky obalte nejdřív v bílcích a pak v ochucené mouce. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje a na středním plameni smažte fenykl 2 minuty dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Rozdělte ho spolu s kuřetem a salátem na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.
2 V míse důkladně promíchejte kuře, česnek, papriku, fenyklová semínka a špetku soli. V nepřilnavé pánvi na rozehřátém olivovém oleji kuřecí kousky zprudka smažte 2-3 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a uchovejte horké.
3 V míse promíchejte rýžovou mouku, sůl a pepř. Fenyklové proužky obalte nejdřív v bílcích a pak v ochucené mouce. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 2 cm oleje a na středním plameni smažte fenykl 2 minuty dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. Rozdělte ho spolu s kuřetem a salátem na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.