Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronový dort s broskvemi

Voňavý dort se šťavnatými broskvemi vás dostane. Se šlehačkou slibuje naprosto úžasný zážitek.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
64 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
P
Dort Ostatní

Ingredience

    • 175 g másla, změklého a pokrájeného + další na vymazání
    • 165 g krupicového cukru
    • 2 lžíce strouhané kůry z biocitronu
    • 3 vejce
    • 150 g hladké mouky, prosáté
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 70 g bílého jogurtu
    • 3 broskve, nakrájené na dílky
    • moučkový cukr na poprášení
    • zakysaná smetana nebo šlehačka při podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 ºC. V míse šlehejte máslo, cukr a citronovou kůru asi 6–8 minut do pěny. Pak jedno po druhém dokonale zašlehejte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a jogurt a důkladně promíchejte.

2 Těsto dejte do vymazané dortové formy o průměru 25 cm, poklaďte broskvemi a pečte asi hodinu dozlatova. Propečenost zkuste špejlí. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte zcela zchladnout na mřížce. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou nebo se šlehačkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskve a nektarinky

20 nejlepších letních koláčů z plechu a forem

Přidat komentář