
Hrušky v červeném víně
Velkou výhodou tohoto receptu je minimum špinavého nádobí – hrušky se nemusejí loupat, takže vám bude stačit jen jeden kastrol a trouba. Pak už jen čekejte krásnou vůni a delikátní chuť.
Vydání: 2009/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 6–8 krásných oblých hrušek
- 250 ml kvalitního suchého červeného vína
- 50 g másla, pokrájeného na kousky
- 100 g třtinového cukru
- 2 svitky skořice, přepůlené
- 2 hvězdičky badyánu
- mascarpone či šlehačka k podávání
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200 °C. Hrušky mírně seřízněte v okolí ‚bubáku‘, aby dobře ,seděly‘. Narovnejte je do hrnce, (nejlépe těžkého litinového), zalijte vínem a poklaďte je kousky másla. Pak je posypte cukrem, přidejte skořici i badyán , přiklopte poklicí a pečte ve
vyhřáté troubě třicet minut.
2 Poté hrušky v hrnci vytáhněte z trouby, důkladně je přelijte vypečenou šťávou, vraťte do trouby a odklopené je pečte čtyřicet minut. Pokud se tekutina rychle vypéká, podlévejte vodou. Hrušky podávejte teplé, přelité šťávou a s kopečkem mascarpone nebo šlehačky.
Přidat komentář