Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrušky v červeném víně

Velkou výhodou tohoto receptu je minimum špinavého nádobí – hrušky se nemusejí loupat, takže vám bude stačit jen jeden kastrol a trouba. Pak už jen čekejte krásnou vůni a delikátní chuť.

Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H10M
Pečení 1:10
Středomořská

Ingredience

    • 6–8 krásných oblých hrušek
    • 250 ml kvalitního suchého červeného vína
    • 50 g másla, pokrájeného na kousky
    • 100 g třtinového cukru
    • 2 svitky skořice, přepůlené
    • 2 hvězdičky badyánu
    • mascarpone či šlehačka k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Hrušky mírně seřízněte v okolí ‚bubáku‘, aby dobře ,seděly‘. Narovnejte je do hrnce, (nejlépe těžkého litinového), zalijte vínem a poklaďte je kousky másla. Pak je posypte cukrem, přidejte skořici i badyán , přiklopte poklicí a pečte ve
vyhřáté troubě třicet minut.

2 Poté hrušky v hrnci vytáhněte z trouby, důkladně je přelijte vypečenou šťávou, vraťte do trouby a odklopené je pečte čtyřicet minut. Pokud se tekutina rychle vypéká, podlévejte vodou. Hrušky podávejte teplé, přelité šťávou a s kopečkem mascarpone nebo šlehačky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kohout na víně

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

reklama

Přidat komentář