Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavý jablečný kompot

Tohle je vůně dětství. Stejně totiž vařily jablečný kompot naše babičky a prababičky. Pokud máte krásná jablka s červenou slupkou, nemusíte je loupat, kompot pak vypadá nádherně.

Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 7 minut
PT7M
Vaření 0:07
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 4 jablka s pevnou slupkou
    • 1 lžička citronové šťávy + spirálka kůry z biocitronu
    • 3 lžíce třtinového cukru
    • 2 svitky skořice
    • 4 hřebíčky
    • šlehačka k podávání

Příprava jídla

1 Jablka oloupejte, pokrájejte na osminky a zbavte jádřinců. Ihned je pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Dejte je do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte citronovou kůru, cukr, skořici, hřebíček a přiveď- te k varu. Vařte asi sedm minut, jablka by měla zprůsvitnět, ale nesmějí se ještě rozpadnout.

2 Podávejte s trochou vyvařené šťávy – teplé i studené –, a s kopečkem šlehačky.

NĚCO NAVÍC Šťávu z jablek slijte do džbánku, přidejte rum a zahřejte se báječným jablečným punčem!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd ze zahrádky

Oběd ze zahrádky

Z podzimní zahrádky

Přidat komentář