Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketové bramboráky

Jednoduché na přípravu, nenáročné na suroviny a přitom všechny potěší.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
99 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
+ 30 minut na nasáknutí vloček
PT20M
Opékání 0:20
Zelenina Česká

Ingredience

    • 250 g brambor, oloupaných, osušených a nastrouhaných
    • 250 g cukety, nastrouhané
    • 4 a ½ lžíce ovesných vloček
    • 1 vejce + cca 2 lžíce hladké mouky
    • 2 stroužky česneku, utřené
    • sůl a pepř
    • 1–2 hrstky sušené majoránky
    • sádlo nebo olej na smažení

Příprava jídla

1 Brambory a cuketu smíchejte v míse s vločkami a nechte asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly. Pak smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a majoránkou na těsto.

2 Na pánvi na středním plameni zahřejte tuk (množství tuku přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce či dvě). Pak na ni po lžíci až dvou dávejte těsto a tvarujte z něj placičky. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se. Opečte je z obou stran dozlatova.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborák

44 nej receptů s cuketami

20 jídel, která děti milují

reklama

Přidat komentář