Bramborák osvěžený cuketou a zahuštěný ovesnými vločkami? Ano! A je zatraceně skvělý. Pokud hledáte lehčí verzi oblíbené české klasiky, potom bramboráky z cukety vyzkoušejte. Cukeťáky jsou syté a proto zastoupí hlavní jídlo, ale také je vyzkoušejte jako bramborovou přílohu k masu, nebo svačinku na cesty. O ten nejlepší recept na cuketové bramboráky se rádí podělíme – tady je!
Suroviny
Postup
Brambory a cuketu smíchejte v míse s vločkami a nechte asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly.
Pak smíchejte s vejcem, moukou, česnekem, solí, pepřem a majoránkou na těsto.
Na pánvi na středním plameni zahřejte tuk (množství tuku přizpůsobte druhu pánve – na nepřilnavé stačí lžíce či dvě).
Pak na ni po lžíci až dvou dávejte těsto a tvarujte z něj placičky. Počet bramboráků přizpůsobte velikosti pánve tak, aby pokrývaly co největší plochu, ale nedotýkaly se. Opečte je z obou stran dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 jídel, která děti milují(21 receptů)
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(44 receptů)
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů)
- Česká kuchyně – bramboráky a jiné dobroty(20 receptů)