
Falešná pizza s bramborami a rajčaty
Rychlá a snadná večeře. Stačí mít doma tortilly, trochu zeleniny a dobrý sýr.
Vydání: 2009/11
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 8 minut
Pečení: 8 minut
P
Ingredience
- 3 větší brambory, na velmi tenké plátky
- 4 pšeničné tortilly, nejlépe celozrnné
- 6 lžic zakysané smetany
- 1/2 cibule, na tenká kolečka
- 8 plátků pikantního paprikového salámu, třeba choriza
- 50 g strouhaného zralého čedaru nebo jiného výrazného sýra
- 3 rajčata, pokrájená
- 2 lžičky balzamikového dresinku
- 4 hrsti rukoly
- sůl a pepř
Příprava jídla
1 Troubu zahřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vhoďte plátky brambor a dvě minuty je povařte, aby byly skoro měkké. Potom je důkladně slijte a ještě osušte na kuchyňském papíru.
2 Tortilly rozložte na plechy. Zakysanou smetanu osolte a opepřete a potřete jí tortilly. Na ni naskládejte plátky brambor, cibuli a salám. Posypte strouhaným sýrem.
3 Pečte osm minut dokřupava a dozlatova. Mezitím smíchejte rajčata s dresinkem a půlkou lžičky hrubě mletého pepře. Pak vmíchejte rukolu. Na každou tortillu dejte čtvrtinu salátu a podávejte.
2 Tortilly rozložte na plechy. Zakysanou smetanu osolte a opepřete a potřete jí tortilly. Na ni naskládejte plátky brambor, cibuli a salám. Posypte strouhaným sýrem.
3 Pečte osm minut dokřupava a dozlatova. Mezitím smíchejte rajčata s dresinkem a půlkou lžičky hrubě mletého pepře. Pak vmíchejte rukolu. Na každou tortillu dejte čtvrtinu salátu a podávejte.
Přidat komentář