Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pizza z polenty

Jiná pizza. Pro všechny, kteří se vyhýbají lepku, bude polentové těsto zajímavou alternativou

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odložení
PT15M
Pečení 0:15
Z plechu

Ingredience

    • 400 ml zeleninového vývaru
    • 100 g instantní polenty
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce parmazánu, nastrouhaného
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200 g stonkové brokolice nebo kadeřávku
    • hrst třešňových rajčátek, rozpůlených
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 125 g mozzarelly, natrhané na kousky
    • 10 hotových pečených paprik v oleji, nakrájených na kousky

     

Příprava jídla

1 Na plotně přiveďte v hrnci k varu vývar a do vroucího vývaru tenkým proudem za stálého míchání metličkou vsypte polentu. Osolte a vmíchejte dvě lžíce parmazánu. Důkladně míchejte a vařte ještě asi 3 minuty.

2 Velký plech vyložte pečicím papírem a ten potřete troškou olivového oleje. Vlijte na plech polentu a rozetřete ji do kruhu o obvodu asi 30 cm a uložte na půl hodiny do chladu.

3 Rozehřejte gril v troubě na maximum, polentu teď můžete, ale nemusíte předpéct pod grilem dozlatova, pak nechte zchladnout. Brokolici nebo kadeřávek povařte ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty a hned opláchněte ledovou vodou, abyste zastavili zbytkový var. Pokud nemáte stonkovou brokolici, růžičky podélně rozpulte a vařte je o pár minut déle podle velikosti brokolice. Nechte okapat. V menší misce smíchejte přepůlená rajčátka se zbylým olivovým olejem a česnekem. Dosolte, případně opepřete.

4 Na (ogrilovanou) polentovou placku rozprostřete mozzarellu a poklaďte ji brokolicí, rajčaty, paprikami. Posypte zbylým parmazánem a pokapejte troškou oleje z pečených paprik. Vložte pod gril a nechte zapéct 3–4 minuty, dokud okraje nezezlátnou a sýr se nerozteče. Jezte okamžitě, při delším stání polentová základna navlhne.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Pastýřský koláč po indicku

Kuře s oříšky kešú a jarní cibulkou

Těstoviny ze spíže

Přidat komentář