Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosovo-medové pracny

Nejspíš tradičně na Vánoce pečete tmavé pracny s kakaem a ořechy. Dejte šanci i těmto zlatavým pracnám s kokosem a medem. Když je ještě horké obalíte v domácím vanilkovém cukru, budou přímo božské.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
55 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy:
Pečení: 8-10 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 180 g hladké mouky
    • 80 g strouhaného kokosu
    • 50 g moučkového cukru
    • 1 lžíce medu
    • 120 g másla, změklého + na vymazání formiček
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1 lžička rumu
    • moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalení

Příprava jídla

1 Na vál prosijte mouku, přidejte kokos, cukr, med, máslo, citronovou šťávu i rum a vypracujte vláčné těsto.

2 Z těsta vyválejte váleček, odkrajujte z něj kousky a vtlačujte je do máslem vymazaných formiček na pracny. Přeneste je na plech a pečte při teplotě 160 °C zhruba 8–10 minut. Ještě teplé pracny vyklopte a obalujte ve směsi cukrů.

Něco navíc:
Cukr na obalování buď můžete klasicky promíchat moučkový cukr s vanilkovým nebo si vyrobit vlastní – do nádoby s moučkovým cukrem vložte vanilkový lusk a nechte ho tam pár dní.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvanáctero cukroví

Čokoládová kolečka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, nemáte k tomuto receptu natočené video? :-) Pomohlo by mi to s přípravou. Děkuji
Obrazek uzivatele
Dobrý den, bohužel nemáme, ale děkujeme za hezký tip na vánoční videa. :)
Obrazek uzivatele
Podle receptu to nejde...moukaa, cukr a kokos a jen málo tekutých přísad?L Tvrdé a tuhé, není tam žádný tuk...nejde to spojit dohromady, přidala jsem i trochu tuku a stejně na nic, už nedělám
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Kratochvílová, moc nás mrzí, že se cukroví nepodařilo. V ingediencích je ovšem 120 g másla? Poměr by tak měl sedět - tedy zhruba dvojnásobek suchých ingrediencí k "mokrým". Ovšem pokud se i s tímto množstvím tuku těsto rozpadalo, možná by pomohlo přidat třeba žloutek nebo 1 menší vejce. Ale pak by možná pracny nebyly tak křehké.
Obrazek uzivatele
120g másla není tuk? Možná by to chtělo nejdřív si to pořádně přečíst a až pak kritizovat.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, také jsem měla problém těsto dát dohromady. Musela jsem přidat o 60g másla, 3 lžíce medu a 3 lžíce rumu více, ale i tak se těsto do tvaru spojí jen zmáčknutím, rozhodně ne vybavením válečku. Opravdu mě to zklamalo. Ingredience stojí dost peněz a výsledek k pláči. Snad se to po upečení nebude lámat a drolit.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Renato, tenhle recept je zkrátka začarovaný :-(. Ovšem děkujeme za potvrzení, že problém není úplně ojedinělý. Někomu funguje bez problému, hodnocení má vysoké, ale očividně bude třeba, abychom ho v nějaké volnější chvíli otestovali. Doufáme, že alespoň jeho chuť vynahrazuje ty problémy při přípravě. Přejeme krásné svátky bez dalších zádrhelů, redakce Apetitu
Obrazek uzivatele
Dobrý den, já měnila pouze rum za medovou metaxu ;-), ale jinak jsou skvělé! Jsou křehoučké, nádherně voní a ještě lépe chutnají! A já jdu koupit další kokos a udělat ještě alespoň 2 várky, jelikož tu první zkušební, jsem málem snědla sama :-)
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Ivano,
máme radost, že vám pracny takhle zachutnaly a hlavně, že se vydařily na výbornou :-)! A děkujeme za originální nápad s medovou Metaxou! Přejeme krásné Vánoce, redakce Apetitu

Přidat komentář