Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosovo-medové pracny

Nejspíš tradičně na Vánoce pečete tmavé pracny s kakaem a ořechy. Dejte šanci i těmto zlatavým pracnám s kokosem a medem. Když je ještě horké obalíte v domácím vanilkovém cukru, budou přímo božské.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
49 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy:
Pečení: 8-10 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 180 g hladké mouky
    • 80 g strouhaného kokosu
    • 50 g moučkového cukru
    • 1 lžíce medu
    • 120 g másla, změklého + na vymazání formiček
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1 lžička rumu
    • moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalení

Příprava jídla

1 Na vál prosijte mouku, přidejte kokos, cukr, med, máslo, citronovou šťávu i rum a vypracujte vláčné těsto.

2 Z těsta vyválejte váleček, odkrajujte z něj kousky a vtlačujte je do máslem vymazaných formiček na pracny. Přeneste je na plech a pečte při teplotě 160 °C zhruba 8–10 minut. Ještě teplé pracny vyklopte a obalujte ve směsi cukrů.

Něco navíc:
Cukr na obalování buď můžete klasicky promíchat moučkový cukr s vanilkovým nebo si vyrobit vlastní – do nádoby s moučkovým cukrem vložte vanilkový lusk a nechte ho tam pár dní.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvanáctero cukroví

Čokoládová kolečka

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, nemáte k tomuto receptu natočené video? :-) Pomohlo by mi to s přípravou. Děkuji
Obrazek uzivatele
Dobrý den, bohužel nemáme, ale děkujeme za hezký tip na vánoční videa. :)
Obrazek uzivatele
Podle receptu to nejde...moukaa, cukr a kokos a jen málo tekutých přísad?L Tvrdé a tuhé, není tam žádný tuk...nejde to spojit dohromady, přidala jsem i trochu tuku a stejně na nic, už nedělám
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Kratochvílová, moc nás mrzí, že se cukroví nepodařilo. V ingediencích je ovšem 120 g másla? Poměr by tak měl sedět - tedy zhruba dvojnásobek suchých ingrediencí k "mokrým". Ovšem pokud se i s tímto množstvím tuku těsto rozpadalo, možná by pomohlo přidat třeba žloutek nebo 1 menší vejce. Ale pak by možná pracny nebyly tak křehké.
Obrazek uzivatele
120g másla není tuk? Možná by to chtělo nejdřív si to pořádně přečíst a až pak kritizovat.

Přidat komentář