Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čokoládovo kokosový řez

Popis receptu: 
Dlouho jsem hledala recept na tyto skvělé šťavnaté řezy, které se dají koupit v obchodních řetězcích, ale nikde jsem ho nenašla. Nakonec jsem na to přišla sama s pomocí dvou anglických receptů na jiné řezy. A protože jsem během hledání zjistila, že recept shání víc lidí, chci se podělit o ten objev.
Autor: Tereza Miková
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 18
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Kokosová část: - 225 g kokosu (balení je 200g, ale je potřeba ještě trochu na posypání) - plechovka slazeného kondenzovaného mléka (395 g) - 2 vejce. Extra šťavnaté čokoládové těsto: - 250 g másla - 200 g čokolády na vaření - 2 hrnky cukru - 1 a 1/2 hrnku hladké mouky - 1/4 hrnku kakaa - 1 hrnek mléka - 2 vejce - 2 lžičky prášku do pečiva - 2 lžičky vanilkové esence

Příprava jídla

- Všechny ingredience na kokosovou část jednoduše smíchejte a dejte stranou. - Nakrájené máslo a rozlámanou čokoládu dejte rozpustit do mikrovlnky (já to tam dávám rovnou ve větší míse na přípravu těsta), kakao smíchejte s ohřátým mlékem. Do čokoládovo máslové směsi přimíchejte cukr, vanilkovou esenci, mouku, vejce, připravené kakao a nakonec prásek do pečiva. Bude to řídké těsto a má to tak být. Nalijte těsto na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Z kokosové hmoty udělejte kuličky zhruba ve velikosti Rafaela a poskládejte do těsta. Dejte péct do vyhřáté trouby (200 °C) na 30 minut. Upečené těsto se nelepí na špejli. Nechte vychladnout a nejlépe podávejte až druhý den, protože se těsto rozleží a bude správně šťavnaté.
reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
dúfam, že je to ten môj obľúbený...

Přidat komentář