Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chilli džem

Pikantní pochoutka, výborná především k sýrům. Hodí se i k masu či k jednohubkám nebo sendvičům.
Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Na 6 sklenic (250 ml)
Doba přípravy:
Vaření: 20 minut
P
Zavařenina Asijská

Ingredience

    • 150 g dlouhých čerstvých červených chilli papriček, zbavených semen a pokrájených nahrubo
    • 150 g červených paprik, očištěných a nakrájených na kostky
    • 1 kg želírovacího cukru
    • 600 ml jablečného octa
    • případně sůl

Příprava jídla

1 Sklenice i víčka prolijte vroucí vodou (ideálně přímo z varné konvice) a nechte je na čisté utěrce vychladnout.

2 Chilli papričky nasekejte nadrobno v kuchyňském robotu. Přidejte papriku a ještě promíchejte několika pulzy. Cukr zvolna a bez míchání zahřívejte s octem do rozpuštění. Přidejte směs chilli a paprik a přiveďte k varu. Zprudka 10 minut vařte; pokud chcete, osolte.

3 Sejměte z ohně a dejte asi tři čtvrtě hodiny chladnout. Potom, pokud máte pocit, že kousky chilli a paprik nejsou v želé stejnoměrně rozmístěny, zamíchejte. Naplňte do připravených sklenic a uzavřete. Džem můžete zavařit, ale není to nutné.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Směs „Chléb s máslem“

Jedlé dárky

23x dárek z vaší kuchyně

Přidat komentář