Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2012/8

Letní sklizeň
Nové nápady na zavařování
Pojďte na houby!

Recepty z vydání

Švestková pomazánka

Výtečná rychlá švestková pomazánka se hodí jako náplň do buchet, knedlíků, ale i jako poleva na koláč anebo k masu. Má...

Zázvorová limonáda

Můžete si skočit do lékárny pro něco na těhotenskou nevolnost, ale tady jste u mě v kuchyni – takže na medicínu...

Nápoj z máku podle Alemari

Mák je vysoce zásaditý a obsahuje spoustu vápníku – proto je jeho vhodným zdrojem nejen v těhotenství. Hodí se i pro...

Ovocné lasí

Indický nealkoholický nápoj, jehož jednoduchost a lehká rafinovanost vás okouzlí, a hlavně dokonale osvěží. Tradiční...

Ovocná bublanina

Nejvláčnější buchta se zdravou špaldovou moukou!

Pomazánka z ricotty a brynzy

Blesková pomazánka k snídani i svačině!

Džem z mrazáku

Ovocný džem můžete stejně dobře jako ve spíži uchovat i v mrazáku. Recept funguje i s drobným ovocem, jako jsou třeba...

Topinková bomba

Elegantní způsob, jak se (téměř bez práce) můžete zbavit přebytků cuket. Až pak tuhle směs promícháte se sýrem a...

Chilli džem

Kombinace sladké a ostré chuti se hodí ke zdobení chuťovek na party, k výrazným sýrům a potěší i jako neobvyklý dárek.

Křupavá kyselá zelenina

Zrychlená verze nakládané zeleniny vám sice v lednici vydrží pár týdnů, ale to nevadí, protože si ji budete dávat na...

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Tahle sladce pikantní zavařenina se v Itálii tradičně podává k vařenému masu. Světovou oblibu si však získala jako...

Hruškový med

Zámořská specialita, na kterou nostalgicky vzpomíná nejeden Američan, připomíná med a omamně voní. Chutná v čaji i na...

Paštika z kachních jater s řepou

Červená řepa zůstane po marinování svěží a křupavá. Její nasládlá chuť s paštikou krásně kontrastuje.

Jarní kuře & šťouchané brambory se špenátem

Vykostěné kuřátko je naducané jako balonek, vejde se do něj víc nádivky a líp se porcuje. Nevykostěné drží tvar, ale...

Vývar z hovězí oháňky s kuřecími nočky

Tahle polévka sice není hotová během pár minut, ale chutná bezkonkurenčně. Navíc většinu práce za vás odvede sporák.

Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami

Šéfkuchař Titus Eliáš se přiznal, že těsto na knedlíčky ochutnává i syrové. Máme pro to pochopení, protože je opravdu...

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Doporučujeme!

Salát s enoki, špenátem, čočkou a s čekankou

Japonské houby enoki mají velmi jemnou chuť a krásně křupou, proto si je nejlíp vychutnáte zasyrova.

Houbový krém

I když se vám zrovna nepodaří přinést z lesa pořádný úlovek, tahle polévka vám vynaložené úsilí vynahradí. Můžete do ní...

Slaný koláč s hříbky

Variaci na slavný lotrinský quiche si dejte se sklenkou bílého vína.

Vepřové medailonky s liškovou omáčkou

Lišky mají jemně pikantní chuť, při vaření se nerozpadají, a omáčky z nich jsou proto nejen chutné, ale i krásné na...

Zapečené portobello

Kloboukům portobello (steakovým krémovým žampionům) nejvíc sluší úprava na grilu nebo pod ním.

Malinový tvarohový dort

Lehký a krémový! Každé sousto se vám v ústech jen rozplyne...

Čokoládová pěna s mátou

Pěna z našlehaného mascarpone se smetanou a z kvalitní tmavé čokolády je vysoce návyková záležitost. A to nemluvíme o...

Terina s bílou čokoládou

Exkluzivně vyhlížející dezert vykouzlíte během pár minut. Suroviny na něj nakoupíte i ve večerce nebo natrháte na...

Dezert ze zakysané smetany

Klasický dezert se smetanou, piškoty a rumem někdy ochutnal asi každý. My jsme tradiční tuzemák nahradili jemnějším...

Hovězí empanadas

Z této dávky vám sice asi třetina náplně zbude, ale doporučujeme množství nesnižovat. Přebytek totiž můžete druhý den...

Přidat komentář