Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné kedgeree s tofu

Tuhle exotickou specialitu si klidně vychutnejte také v originální verzi s rybou. Máte-li rádi opravdu ostrá jídla, je tohle něco
pro vás. Pro méně otrlé stolovník raději zbavte papričku semínek.
Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
P
Indická

Ingredience

    • 280 g rýže basmati
    • 4 vejce
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, nasekané
    • 2 červené chilli papričky, nasekané
    • 4 lžíce středně pálivého kari koření
    • 2 lžičky hořčičných semínek
    • 1/2 lžičky kajenského pepře
    • 200 g marinovaného tofu
    • 1 svazek jarních cibulek, na kolečka
    • svazek hladkolisté petrželky, nasekaný
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Dejte vařit rýži a vejce; vejce na šest, rýži na osm až devět minut. Na velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a nechte na něm asi pět minut měknout cibuli a chilli papričky. Vsypte koření a opékejte další minutu až dvě.

2 Rýži slijte a vmíchejte ji do okořeněné cibule spolu s tofu a trochou vody. Pořádně osolte, opepřete a pak zvolna důkladně prohřejte. Vejce slijte, ochlaďte a rozčtvrťte. Do rýže vmíchejte jarní cibulky a petrželku. Vše rozdělte na talíře a navrch dejte vejce.

NĚCO NAVÍC
Kedgeree je indický či skotsko-indický pokrm, který se tradičně připravuje z uzené tresky, rýže, vajec, másla a dalších přísad.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář