Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Thajské krůtí burgery s mangem

Burger nemusí být jenom z hovězího a chutnat po kečupu a cibuli. Lehký krůtí karbanátek v kombinaci s orientálně ochucenými omáčkami změní váš pohled na maso v housce a pikantní chuť vás nabije novou energií.

Vydání: 2010/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Opékání 0:15
Sendvič Thajská

Ingredience

    • 500 g mletého krůtího masa
    • 50 g čerstvé strouhanky (rozmixujte toustový chleba)
    • 3 lžíce červené kari pasty (2 lžíce, pokud použijete ostřejší pastu přímo od thajského výrobce)
    • 4 jarní cibulky, nakrájené najemno
    • 1 vejce, rozšlehané
    • sůl
    • 2 lžíce slunečnicového oleje

    Na mangovou majonézu

    • 1⁄2 velkého zralého manga, nakrájeného nadrobno
    • 3 lžíce majonézy
    • 2 lžíce lime pickle nebo mangového čatní (viz Něco navíc)
    • hrst čerstvého koriandru, nahrubo nasekaného

    Na mangovou salsu

    • 1⁄2 velkého zralého manga, nakrájeného nadrobno
    • hrst čerstvého koriandru, nahrubo nasekaného
    • šťáva z 1⁄2 limety
    • 1 čerstvá chilli paprička, zbavená semen a nasekaná nadrobno

    K podávání

    • 4 dýňové bulky nebo malé ciabatty
    • hrst listů z minisalátu baby gem
    • 1⁄2 salátové okurky, oloupané
    • a nakrájené na plátky
    • 4 masitá rajčata, nakrájená na plátky

     

Příprava jídla

1 Dobře promíchejte mleté maso, strouhanku, kari pastu, jarní cibulku, vejce a osolte. Ze směsi zformujte 4 velké burgery. Dejte do chladničky na 20 minut odpočinout.

2 Mezitím si připravte salsu a majonézu. U obou dobře promíchejte všechny přísady a osolte podle chuti.

3 Burgery potřete olejem a grilujte je 7 minut z každé strany; doporučujeme použít grilovací pánev, litinovou grilovací desku, elektrický nebo venkovní gril.

4 Ciabatty vodorovně rozkrojte a krátce opečte na grilu či v toustovači. Na spodní díl položte burger, ozdobte listy salátu, plátky okurky a rajčete. Navrch dejte připravenou mangovou majonézu a salsu. Přiklopte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Lime pickle je ostrá směs ovoce, zeleniny a koření používaná na dochucení asijských jídel. Koupíte je v obchodech s asijskými potravinami nebo v supermarketech v oddělení zahraničních potravin (např. od firmy Rajah nebo Mida’s)

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Megasendvič

Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Strouhanka za všech okolností

Strouhanka za všech okolností

16 božských receptů na gril

24 receptů na dokonalou grilovačku

Přidat komentář