Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tortilly se sýrem a čatní

Teplá svačina z drůbežího masa, které vám zbylo ze včerejška. Přidejte salát a máte hlavní chod.

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Pečení 0:08
Asijská

Ingredience

    • 4 tortilly o průměru asi 20 cm
    • olivový olej na potření placek
    • 200 g vařeného nebo pečeného drůbeží-
    • ho masa, případně šunky, nakrájené na proužky
    • 200 g strouhaného sýra typu čedar
    • 4 lžíce mangového čatní
    • 4 jarní cibulky, jemně nasekané

     

Příprava jídla

1. navršte suroviny a pečte Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Placky po jedné straně pokapejte olivovým olejem a pomazanou stranou je položte na velký plech. Potřete je rovnoměrně čatní a poté na ně klaďte kousky masa či šunky, sýr a nasekanou jarní cibulku. Pečte osm minut.

2. placky můžete rozkrájet podobným způsobem jako pizzu nebo je jezte vcelku – ale hlavně, dokud jsou ještě teplé a křupavé!

Kouzelná přísada
Čatní je zavařenina z ovoce, v níž se snoubí sladká chuť se slanou a kořeněnou. Výborné je mangové čatní Rajah, cca 70 Kč, k mání v Globusu, Hypernově nebo Tescu.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.10

Přidat komentář