Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chilli tortilly

Jste-li v časové tísni, můžete použít i kupované tortilly, ale čerstvé domácí rozhodně stojí za snahu.

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 15 kusů
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Opékání 0:15
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 300g hladké mouky, prosáté + na poprášení
    • 2 lžičky mořské soli
    • 2 lžičky drcené sušené chilli papričky
    • 25g studeného másla, nakrájeného

Příprava jídla

1 V míse promíchejte mouku se solí a sušeným chilli. Pak prsty promněte s máslem na jemnou drobenku. Přilijte 250ml horké vody a pomocí nože na máslo (nebo příborového nože) sekejte, až se těsto spojí. Na mírně pomoučněné ploše pak těsto rychle prohněťte dohladka, potom ho rozdělte na 15 kousků a každý rozválejte na kulatou placku o průměru 20cm.

2 Na silném ohni rozehřejte nepřilnavou pánev a opečte na ní placky z každé strany 30–60 sekund, až mírně zhnědnou. Tortilly skládejte na sebe a zakryjte utěrkou, aby zůstaly teplé. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chilli-paprikové krevety

Černofazolovo-rajčatová salsa

Papričky jalapeños se sýrem, obalované v polentě

Mexické placičky s fazolemi a quinoou

Fajitas

Ceviche

Margarita a kubánské mojito

reklama

Přidat komentář