Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lasagne s lilkem a čerstvými rajčaty

Nesnažte si ušetřit práci a lilek před zapékání opravdu opečte na oleji. Díky absenci bešamelu jsou tyto lasagne velmi jednoduché a lehké.

Vydání: 2010/7
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 lilky
    • 4 velká rajčata
    • 250 g lasagní
    • 250 g sýru crescenzo
    • bazalka
    • pecorino, strouhané
    • olivový olej

Příprava jídla

1 Pokrájejte 2 lilky na centimetrové plátky, potřete je olejem a opékejte je na nepřilnavé pánvi minutu po každé straně.

2 Nakrájejte 4 velká rajčata na kostičky a osolte.

3 V zapékací nádobě vymazané olejem střídejte vrstvy vaječných lasagní (celkem 250 g), rozdrobeného sýra crescenza (či jiného čerstvého smetanového sýra, celkem 250 g), lilku, rajčat, lístků bazalky a strouhaného pecorina nebo parmazánu do spotřebování přísad. Pokapejte olivovým olejem, opepřete a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut zakryté alobalem, odkryjte a pečte dalších 15 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

18x zapečené těstoviny

Jablíčka z ráje

Přidat komentář