Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sladký charoset

Ochutnejte klasickou kombinaci jablek a skořice podtrženou červeným vínem.
Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ostatní

Ingredience

    • 3 jablka
    • 1 hrnek nasekaných loupaných mandlí
    • 1 hrnek rozinek, propláchnutých
    • 1–2 lžičky mleté skořice
    • 2–3 lžíce červeného dezertního vína

Příprava jídla

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nastrouhejte najemno. Smíchejte je s rozinkami, mandlemi, skořicí a vínem a nechte uležet v chladu.

NĚCO NAVÍC Židé, kteří žili a žijí na území Česka, pocházejí většinou z takzvané aškenázské větve. Každá větev má pak své specifické recepty a nařízení, které se k pesachu vztahují. My jsme tedy čerpali z receptů aškenázských.

TIP NA OBMĚNU Sefardský charoset se připravuje z namáčených rozinek a datlí a místo mandlí se do něj mohou přidávat i vlašské ořechy.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář