Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené hrušky a ostružiny ve smetanovém krému

Asi by bylo pěkné jíst tuhle dobrotu lehce vychladlou a elegantně – dezertní vidličkou. Ve skutečnosti si na to po prvním přivonění vezmete velkou lžíci a budete každé sousto foukat.

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 3 velké zralé hrušky
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 150 g ostružin
    • 4 lžíce calvadosu nebo brandy
    • 25 g másla + další na vymazání formy

    NA KRÉM

    • 150 ml čerstvého mléka
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 3 vejce
    • 125 g krupicového cukru
    • špetka soli
    • 50 g hladké mouky
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Hrušky přepulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na 5mm plátky. V míse promíchejte s citronovou šťávou, ostružinami a alkoholem.

2 Na krém smíchejte mléko, smetanu a vanilku. Ovoce rozprostřete lžící do máslem vymazané formy; šťávu, kterou případně pustilo, přidejte do smetanové směsi.

3 Zvlášť šlehejte vejce, cukr a špetku soli tak dlouho, až směs ztrojnásobí objem, zesvětlá a bude nadýchaná. Zapravte do ní mouku a pak smetanovou směs. Krém opatrně nalijte na ovoce a poklaďte vločkami másla. Pečte 30 minut, až krém ztuhne. Vyjměte a nechte 5 minut odpočinout. Pocukrujte a podávejte horké.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na září

Menu na září

Ovoce do trouby i do sklenice

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Přidat komentář