Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2596 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 149 g
Tuky 186 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle lahůdka vznikla vlastně náhodou – zbyla mi kaše z předchozího dne a v lednici jsem měla chorizo s olivami dovezenými ze Španělska.

Suroviny

varného typu C
sůl
a čerstvě mletý pepř
mléko 100 ml
olivový olej 100 ml
na vymazání
tymián
čerstvý
bez pecky
měkčí chorizo
na plátky

Postup

1

Na kaši uvařte v osolené vodě 200 g brambor. Až změknou, rozšťouchejte je spolu se 4–5 lžícemi mléka, máslem a solí. Pak přimíchejte olej a mléko tak, aby vznikla hodně tekutá kaše (podle potřeby přilijte více tekutiny), a přidejte otrhaný tymián. Zbytek brambor oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2

Menší pekáček vymažte olejem a střídavě do něj klaďte plátky brambor, chorizo, cibuli a olivy. Vše pak zalijte tekutou kaší a dejte asi na 40 minut zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč