Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hamburgery s plísňovým sýrem

Opatrně s kořením, ať vynikne chuť masa! O dokonalost se hravě postará zkaramelizovaná šťáva – vytvoří křupavou kůrčičku.

Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Americká

Ingredience

    • Půl kila mletého kvalitního hovězího masa
    • lžička soli, pepř a worcesterová omáčka
    • 1 malá nasekaná cibule
    • 50 g sýra typu brie (hermelín) nakrájejte na 4 kousky
    • lístek bazalky
    • půlku sušeného rajčete
    • 4 překrojené žemle
    • plátky rajčat
    • salátové lístky a kyselé okurky

Příprava jídla

Půl kila mletého hovězího masa vyjměte z chladničky asi půl hodiny předem, aby dosáhlo pokojové teploty. Pak ho v misce promíchejte se lžičkou soli, pepřem a worcesterskou omáčkou. Přidejte 1 malou nasekanou cibuli a důkladně propracujte a prohněťte. Rozdělte na čtyři stejně velké koule. 50 g sýra typu brie (hermelín) nakrájejte na 4 kousky. Na každý kousek pak položte lístek bazalky. Do středu každé koule vmáčkněte půlku sušeného rajčete a sýr s bazalkou a obalte je masem tak, aby vznikl oválný karbanátek. Mezi dlaněmi ho zploštěte asi na výšku palce. Zapněte gril v troubě a nechte ho pět minut rozpálit. Na prostřední příčku trouby zastrčte plech. Mřížku na grilování umístěte co nejvýše a rozložte na ni hamburgery. Potřete je olejem ze sušených rajčat, osolte a opepřete. Propečený hamburger potřebuje pětiminutové grilování z každé strany. Před podáváním nechte karbanátky asi tři minuty stát, lehce překryté fólií. Plátky masa vložte do 4 překrojených žemlí, spolu s plátky rajčat, salátovými lístky a kyselými okurkami. Podávejte se studenými omáčkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Megasendvič

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.27

Přidat komentář