Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rizoto s kaštany, dýní a dýňovými semínky

Kaštany jsou sušší, proto vyloženě uvítají spojení se slaninou. Je výhodné použít vařené vakuované plody, protože vám ušetří práci s pečením nebo vařením. Anebo jednoduše zpracujte ty pečené od pouličního prodejce!

Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 300 g vařené rýže (dlouhozrnné nebo ve směsi s divokou rýží)
    • 1 malou dýni (250 g)
    • 1 lžičku sušeného mletého koriandru
    • 100 g vařených nebo vakuovaných kaštanů
    • 6 plátků slaniny, jemně nakrájených
    • sůl a pepř na dochucení
    • několik lístků čerstvé šalvěje, nasekané na jemno

Příprava jídla

1. Dýni oloupejte, rozčtvrťte, semínka vydlabejte a nechte stranou. Čtvrtky dýně narovnejte do pekáčku a v troubě předehřáté na 180/160 stupňů pečte, dokud nezměknou; trvá to asi půl hodiny. Pak ji nakrájejte na kousky nebo kostičky a promíchejte se slaninou. 

2. V misce smíchejte koriandr, slaninu, sůl, pepř, šalvěj, dýňová semínka a pokrájené kaštany. Směsí posypte kousky dýně a ještě krátce zapečte v troubě, aby se slanina vypekla. Pak už jenom promíchejte s uvařenou rýží.

Jděte na to jinak
Tahle úprava počítá s už uvařenou dlouhozrnnou rýží, ale stejně můžete ochutit i klasické italské rizoto z kulatozrnné rýže (typ arborio, carnaroli nebo vialone nano). V tom případě vmíchejte opečenou dýni a ostatní přísady do rýže chvíli před dokončením.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

24 úžasných dýňových receptů

Recepty z jedlých kaštanů

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.77

Přidat komentář