Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančové muffiny

Luxusní dezert

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: na 12 muffinů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 280 g hladké nebo polohrubé mouky
    • 1 lžíce + 1 lžička celozrnné špaldové mouky
    • 2 lžičky jedlé sody
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 250 ml podmáslí
    • 180 g krupicového cukru
    • 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu
    • 4 lžíce pomerančové marmelády (jsou-li v ní větší kousky ovoce, promixujte ji)
    • 2 velká vejce o pokojové teplotě
    • 90 g másla, rozpuštěného a vychladlého
    • 3 lžíce likéru Cointreau či jiného pomerančového likéru
    • 1 lžička čerstvé citronové šťávy
    • nutela k podávání

Příprava jídla

1 Troubu zahřejte na 200 °C. V misce důkladně smíchejte obě mouky, sodu, sůl a prášek do pečiva.

2 Tyčovým mixérem nebo v robotu zpracujte dohladka podmáslí, cukr, citronovou kůru a marmeládu. Setřete dolů hmotu ze stěn nádoby, přidejte vejce, máslo, likér a citronovou šťávu. Krátce zpracujte dohladka. Vmíchejte moučnou směs, aby se navlhčila.

3 Těstem naplňte formičky/košíčky a pečte 20 minut, aby měly muffiny lehce zhnědlý povrch a zaoblené popraskané vršky. Zapíchnutá špejle by měla vyjít s jedním dvěma vlhkými drobečky.

NĚCO NAVÍC
S marmeládami, džemy i s různými pyré a rosoly můžete v podstatě po libosti experimentovat. Stačí přitom dodržet alespoň přibližně poměry surovin uvedené v našich receptech.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kakaové muffiny s hruškou

Bezlepkové muffiny s brusinkami

Perníkové muffiny

Citronové muffiny s mákem

Čokoládovo-ostružinové muffiny

Kaštanové muffiny

Muffiny se dvěma sýry

Na víkend: univerzální recept na muffiny

6 rad, jak upéct dokonalé muffiny

Mandlové muffiny se švestkami

Muffiny cola & marshmallow

Muffiny – 1 těsto, 10 variant

Přidat komentář